TEHNOLOŠKA PRIHODNOST LEPOTE

L’Oréal te dni na največji evropski konferenci in razstavi tehnološke industrije Viva Technology (Viva Tech) 2022 predstavlja vizijo podjetja o prihodnosti lepote. Vodilno podjetje v lepotni industriji bo obiskovalce popeljalo skozi Web 3.0 in nastajajočega metaversa lepote, kjer blagovne znamke L’Oréal portfelja predstavljajo nove, navdihujoče izkušnje nege in lepote, zasnovane na tehnološkim inovacijah.

L’Oréal že več kot stoletje oblikuje prihodnost lepote in tako uporabnikom prinaša edinstveno, več senzorično izkušnjo. V dobi Web 2.0 je podjetje izpopolnilo svoje poslanstvo na področju diagnostike kože, tele svetovanja in spletnega preizkušanja izdelkov. L’Oréal sedaj za nove generacije uporabnikov postavlja temelje za Web 3.0 izkušnje lepote. V t.i. ’On-chain’ lepoti, se bodo proizvajalci in uporabniki srečali na novih platformah in skupaj oblikovali novo ekonomijo industrije lepote.

»V L’Oréal-u verujemo, da lepota temelji na združevanju znanosti in tehnologije ter da bodo te močne energije oblikovale prihodnost industrije,« je dejala Barbara Lavernos, namestnica generalnega direktorja, zadolžena za raziskave, inovacije in tehnologijo pri L’Oréal-u. »V kombinaciji našega dolgoletnega znanja z najsodobnejšimi fizičnimi in digitalnimi tehnološkimi inovacijami, spreminjamo in krepimo izkušnje lepote z namenom, da izpolnimo želje, sanje in vizije naših uporabnikov po vsem svetu.«

L’Oréal bo v naslednjih dneh predstavil številne inovacije:

Nevrotehnologija za določitev vonjav (določitev parfuma s pomočjo slušalk)

  • Yves Saint Laurent Beauté Scent-Sation je prva tovrstna izkušnja na prodajnem mestu, ki uporablja na EEG temelječih slušalkah z več senzorji, ki spremljajo čustvene odzive potrošnikov na različne dražljaje vonjev in jih analizirajo za pripravo priporočil za izdelke. Scent-Sation, ki je nastal v sodelovanju z vodilnim nevrotehničnim podjetjem EMOTIV, pomaga ljudem orientirati se v obsežnem svetu dišav, da lahko prepoznajo in izberejo svoj popoln vonj.

Umetna inteligenca za določitev popolnega odtenka šminke

  • Yves Saint Laurent Beauté Rouge Sur Mesure, ki ga poganja L’Oreal tehnologija Perso, je sistem za domačo uporabo z umetno inteligenco, ki omogoča popolno personalizacijo barve ustnic. Z enim samim dotikom naprava analizira na tisoče prilagojenih možnosti za barvo ustnic – ki se ujema z barvo kože ali obleko uporabnika – in v nekaj sekundah ustvari prilagojen odtenek, ki se shrani v odstranljivem predalu za uporabo na poti.

Tehnološki saloni prihodnosti

  • L’Oréal Water Saver, eden od 100 najboljših izumov za leto 2021po mnenju revije TIME, je revolucionarna glava za prhanje, ki s tehnologijo raketnega motorja ustvarja razkošno in učinkovito izkušnjo umivanja las, hkrati pa porabo vode zmanjša za 61 % v primerjavi s standardnimi metodami. Glava L’Oréal Water Saver, ki je bila zasnovana za industrijo profesionalnih salonov, lahko pomaga prihraniti več milijard litrov vode na leto. 

Maloprodaja prihodnosti (Lepota na dlani)

  • Absolue Dual-LED Youth Treatment je nova naprava na prodajnih mestih, ki s patentirano svetlobno terapijo LED razprši luksuzno formulo za nego kože in zmanjšanje drobnih linij ter gub.
    • Lancôme Shade Finder omogoča natančno prilagajanje odtenkov podlage, saj lahko zazna do 22 500 edinstvenih odtenkov kože, na voljo pa je v trgovinah in na spletu v več kot 30 državah.
    • Lancôme Skin Screen omogoča diagnostiko kože v prodajalni, pri čemer ocenjuje in združuje več kot 13 različnih kliničnih znakov, zahvaljujoč vrhunskim algoritmom umetne inteligence, usposobljenih na več kot 15.000 fotografijah.

Virtualna dermatološka nega

  • SkinCeuticals Pro 1:1 bo potrošnikom omogočil prejemanje dermatoloških nasvetov prek spleta v obliki zasebnega video posvetovanja s strokovnjakom. Ta brezplačna storitev bo ocenila strankine edinstvene potrebe po negi kože in predlagala prilagojen režim, ki jim bo pomagal pokazati svoj najboljši obraz.

Poleg navedenih inovacij, L’Oréal-ove blagovne znamke skozi inovativni „on-chain“ pristop, ponovno določajo metaverzum lepote. Nekatere izmed inovacij vključujejo NTF rešitve, kripto kolekcije in podporo digitalnih umetnikov.