TEDENSKE NOVOSTI V SVETU GOLFA

KLINOVKE, ZASNOVANE ZA LJUBITELJSKE IGRALCE

Edison Golf, podjetje, ki se ukvarja z revolucionarnim izboljšanjem učinkovitosti klinovk, predstavlja nove klinovke EDISON 2.0 za leto 2023, 2. generacijo inovativnih modelov, ki so posebej zasnovani za večje odpuščanje, nadzor razdalje in vsestransko interakcijo s trato, brez žrtvovanja natančnosti. Novi modeli EDISON 2.0 predstavljajo velik preskok v oblikovanju, saj so edine klinovke na trgu, ki so bile posebej zasnovane na podlagi večletne študije o tem, kako udarjajo rekreativni igralci golfa, kar pomeni, da niso bile ustvarjene le za izjemne sposobnosti elitnih igralcev turneje. V liniji klinovk EDISON 2.0 je tako dodatnih 14-17 gramov, nameščenih še višje v glavi palice, kar je doseženo z večnivojsko zasnovo hrbtišča, ki optimizira faktor udarca po celotni površini palice. Ta premestitev ustvarja tudi svežo in prepoznavno vizualno privlačnost izdelka. Poleg izboljšanih tehnologij obtežitve modeli EDISON 2.0 ponujajo tudi izboljšano različico priznane in preizkušene “Koehler Sole”. Ta edinstvena oblika spodnjega dela, patentirana pred več kot 30 leti, združuje visok in nizek odboj v vsaki klinkovki, na tisoče igralcev golfa pa je dokazalo, da zagotavlja neprimerljivo raven vsestranskosti za različne smeri in poti zamaha.

LAHKOTEN IN PRILAGODLJIV OBČUTEK

ECCO GOLF je v okviru kolekcije pomlad/poletje 2023 predstavil popolnoma nove izdelke in inovativne posodobitve, ki vključujejo ECCO CLASSIC HYBRID, brezčasen videz s sodobnim preobratom. CLASSIC HYBRID ponuja vrhunski videz in občutek, saj je zgornji del izdelan iz bogatega in reliefnega usnja ECCO, čevelj pa hkrati ponuja mehko usnjeno podlogo in z usnjem prevlečen podplat OrthoLite®. Opremljen je tudi s tehnologijo HYDROMAX™, ki odbija vodo, in z robom, izdelanim iz 52 odstotkov recikliranih usnjenih vlaken. Za oprijem in udobje v vseh igralnih pogojih je CLASSIC HYBRID postavljen na nagrajeni originalni sistem E-DTS™ TWIST, ki ima povečane in obrnjene podporne elemente, ki izboljšujejo vzdržljivost in večsmerni oprijem. K inovativnim lastnostim udobja čevlja prispeva še tehnologija ECCO FLUIDFORM™ Direct Comfort, ki zagotavlja natančno uravnano ravnovesje med blaženjem in odbojem, ki ustvarja celovito in trajno povezavo brez kompromisov. Zato kljub tradicionalnemu videzu CLASSIC HYBRID še vedno zagotavlja uporabniku lahkoten in prilagodljiv občutek.

VOZIČEK NA DALJINSKO UPRAVLJANJE JE REALNOST!

Svetovno znani proizvajalec vozičkov za golf Stewart Golf je napovedal povsem nov model, ki se pridružuje nagrajeni floti električnih vozičkov. APEX Remote, ki ga podjetje imenuje “vrhunski daljinski stroj”, igralcem golfa omogoča popoln nadzor nad vozički z razdalje do 100 metrov. Podjetje Stewart Golf, ki kot rečeno izdeluje vozičke za golf, ki se upravljajo na daljavo, je namreč pionir na področju tehnologij sledenja, od katerih so številne vključene v voziček APEX Remote. Aktivni nadzor terena (ATC), prvi v golfu, je izpopolnjen operacijski sistem, ki uporabniku omogoča popoln nadzor nad vozičkom na katerem koli igrišču, ne glede na to, kako zahtevna je njegova razporeditev in je značilnost sistema APEX. ATC omogoča, da APEX samodejno in neodvisno prerazporeja moč med dvema superzmogljivima motorjema glede na višinske stopnje. V nasprotju z osnovnim zaviranjem pri spustu po klancu navzdol sistem ATC ohranja vozilo APEX pri vožnji z želeno hitrostjo in v želeni smeri – po klancu navzdol, navzgor ali v levo in desno stran. Inovativni sistem ATC poganja novi mikročip AP1 Cortex, ki do 1000-krat na sekundo spremlja zahteve po moči vsakega motorja, ta novi sistem pa se prilagaja tudi različnim torbam za golf, kar omogoča bolj gladko odzivanje pri držanju lahke torbe.

TRAJNOSTNO ZAČNITE NOVO SEZONO!

RADMOR, blagovna znamka za golfski življenjski slog, ki izdeluje oblačila za na igrišče in izven njega iz skrbno izbranih, popolnoma naravnih in recikliranih materialov, je predstavila svojo pomladno linijo 2023, kolekcijo “New Beginnings”, ki vsebuje nove barve, sloge, vzorce in materiale z enako neomajno zavezanostjo trajnostni modi za golf. Kolekcija New Beginnings, ki je na voljo v moških in ženskih kapsulnih kolekcijah, se z živahnimi barvami True Blue, Wisteria, Glacier in Cloudy Blue močno nagiba v novo sezono golfa. Moško linijo odlikujejo številne nove polo majice, med njimi Taylor Recycled Floral Drip in Crosby Reverb Ultralight, Vincent in Five-O Knit Performance Shorts (hej, navsezadnje je pomlad). Za sveža jutra in pozne popoldneve so pripravljene majice Colton ¼ Zips, Higgins Hoodies in Perkins Crew Sweatshirts v številnih novih barvah in vzorcih. RADMOR še naprej širi svojo ponudbo za ženske in v kolekciji New Beginnings 2023 najdemo nove kratke hlače Hannah Pleated in Yesler Skorts, polo majico Michele Block Stretch Polo, majice Olivia GEORAD z dolgimi rokavi in brez rokavov, Olivia Cap Strip Long Sleeve, Mila Deep V Sleeveless Shirt in Lauren Cap Stripe Polo. Novosti za leto 2023 so tudi številni dodatki RADMOR, kot je kapa Dead Center RadCap Trucker Hat v beli in modri barvi, ter dva paketa RADSOCKS iz celuloze, recikliranega najlona in elastana.

ENAKOPRAVNOST V GOLFU

Kot blagovna znamka Adidas sodeluje z drugimi ustvarjalci sprememb in jih podpira na poti k omogočanju dostopa, enakosti in varnosti za najbolj marginalizirane športne skupnosti. To vključuje tudi golf, v okviru katerega Adidas predstavlja kolekcijo Our [Fair]way Floral Collection, s katero želi ponovno poudariti naklonjenost znamke golfistkam in hkrati podpreti tiste, ki vodijo in navdihujejo združeno skupnost žensk v tem športu. Koncept in usmeritev te kolekcije so v celoti navdihnile in oblikovale ženske, v kolekciji, ki zajema pozitivno energijo in tovarištvo v skupnosti ženskega golfa, pa je zaradi svoje optimistične kakovosti kot glavna barva namenoma predstavljena koralna barva. Ta posebna kolekcija vsebuje štiri modele za ženske in eno polo majco za moške. Ženska kolekcija vključuje kratke hlače, polo majico z in brez rokavov ter obleko, na izbranih trgih pa bodo na voljo tudi ženski model obutve Zoysia in dodatki s tem istim dizajnom.