SUPERŠPORTNIK V VAŠEM VSAKDANU

Za tretje sodelovanje med Richardom Millejem in McLarenom sta znamki zasnovali časomer, ki je izjemen v vseh pogledih. Zasnova, preizkušanje in izdelava ohišja RM 40-01 Automatic Tourbillon McLaren Speedtail, ki je bilo zasnovano iz popolne ničle, so vzeli približno 2.800 ur dela. Le to izstopa z izjemno raztegnjenim profilom, ki nekoliko spominja na dirkaško vozilo z istim imenom, oblika pa kot kapljica vode, s tanjšim, ožjim dnom, počasi, a zanesljivo postaja vse večja in obsežnejša. Kot pri vseh najnovejših kreacijah znamke kraljujeta karbon Carbon TPT® in titan.

Na časomeru lahko opazimo tudi novost za znamko Richard Mille, saj gibanje CRMT4 poganja turbillon, ​​ter velik prikaz datuma in izbirnik funkcij. Zaradi prijaznosti do uporabnika se datum prilagaja s potisnim gumbom, umeščenim ob 8. uro. Še en potisnik, nameščen ob 4. uri, se uporablja kot menjalnik in omogoča izbiro načina W za navijanje, N za nevtralno in H za nastavitev časa. Številne elemente navdihuje oblikovalski jezik znamke McLaren, naprimer vdolbine na okvirju, ki predstavljajo stranske odprtine pokrova motorja. Oranžna črta, ki se razteza do spodnjega dela gibanja in nadaljuje svojo pot na traku, pa predstavlja integrirano navpično zavorno luč na zadnjem vetrobranskem steklu modela Speedtail.

Ker je bilo izdelanih le 106 super športnih avtomobilov, je bilo izdelano tudi le toliko časomerov RM 40-01 Automatic Tourbillon McLaren Speedtail. Cena je na zahtevo na voljo na spletni strani richardmille.com: KLIK.