SUPER GLAMUROZNI FORTE DEI MARMI

Najbolj elegantno obmorsko letovišče v Toskani, Forte dei Marmi, se elegantno bohoti med veličastnimi, z marmorjem bogatimi Apuanskimi Alpami in morjem. Visoke stene ohranjajo čudovite vile v bujnih vrtovih, skrite pred radovednimi očmi, medtem ko je mreža ulic v središču mesta prepolna dizajnerskih butikov, elegantnih kavarn in prestižnih restavracij. Hotel Byron stoji le streljaj od osrednje ulice, obrnjen proti morju čez glavno cesto. Pisa in njeno letališče ležita 38 kilometrov proti jugu, Lucca pa je 35 kilometrov vzhodno.

Vzdušje v hotelu Byron namiguje na popolno sprostitev. Preživite ure ob bazenu ali na plaži, vrnite se v svojo sobo in si odpočijte na terasi in opazujte superjahte, privezane ob obali. Sobe so urejene v mehkih odtenkih in so posebej zasnovane za ustvarjanje umirjenega ambienta, obedovanje v restavraciji La Magnolia z Michelinovo zvezdico pa je nujno med bivanjem v hotelu Byron. Vrhunske jedi, pripravljene iz lokalnih sestavin … Super glamurozni Forte dei Marmi je že desetletja klasična italijanska obmorska destinacija. Nedavna prenova je poskrbela za stilsko in barvno osvežitev, na mestu nekdanjih prostorov pa se po novem nahajajo elegantne dvorane, oblečene v mehkih sivih odtenkih in bledi terakoti, kjer na poliranih marmornih tleh svoj prostor najdejo vrhunski kosi sodobnega oblikovanja in dih jemajoče starine.

Stena, napolnjena z enobarvnimi fotografijami, ponazarja, kako glamurozno je bilo življenje v Forteju (kot ga poznajo redni gostje). Vseh 29 spalnic je urejenih v elegantnem, sodobnem sredozemskem slogu z veliko bele barve, ki ji kontrast nudijo zametki modre, koralno rožnate, vijoličaste, sive, bež in turkizne barve, skupaj s temnimi tlemi iz lesa. Postelje so prevlečene s svežo belo posteljnino z mehkimi blazinami, medtem ko so razkošne kopalnice narejene iz lokalnega marmorja Carrara. Sobe v sprednjem delu vile imajo terase s pogledom na morje (čez glavno cesto), druge namestitve pa nudijo pogled na vrt in gore in veljajo za tišje. Če se želite prepustiti pristni kulinarični izkušnji restavracija Ristorante La Magnolia ob bazenu sprejema svoje goste z eleganco in prefinjenostjo. Jedilnik restavracije bo prevzel domišljijo s preprostostjo svojih okusov, saj vsaka jed ponuja polnovredne okuse sezonskih, lokalnih pridelkov, kar ima za posledico nenehno spreminjanje menija, tako da bodo tudi najbolj petični gostje vedno našli nekaj novega in vznemirljivega. Bližnje morje in lokalne dobrote poskrbijo za resnično edinstveno kulinarično doživetje – zaradi lege in odličnosti kuhinje je ta restavracija hkrati tudi idealno mesto za poroke in druge zasebne dogodke.