STRATEGIJA, KI ZRE GLOBOKO V PRIHODNOST

Prenovljeni BMW X7, s svojo neponovljivo kombinacijo ekskluzivnosti, dinamične odličnosti, razkošne prostornosti in vsestranskosti, je bil deležen novega drznega sprednjega z zasnovo deljenih žarometov in vrsto podrobnih sprememb, vključno z nadgrajeno notranjostjo s posodobljeno tehnologijo in novimi blago hibridnimi bencinskimi in dizelskimi motorji.

Prepoznavna zasnova deljenih žarometov na posodobljenem X7 je del nove oblikovalske strategije BMW, po poti katere v prihodnosti nemška znamka načrtuje, da bo vsakemu od svojih modelov ponudila svoj edinstven videz, pri čemer bodo različni modeli, bodisi limuzina, karavan ali SUV, deležni skupnih oblikovnih elementov. No, posebna lastnost novega X7 je dejstvo, da so v zgornjih LED svetlobnih elementih nameščene dnevne luči in indikatorji, LED enote, ki se nahajajo v spodnjem delu, pa ponujajo projektorje z nizkim in dolgim ​​žarkom in ustvarjajo prilagodljive matrične lastnosti. Močno predelan je bil tudi sprednji odbijač, ki se po novem bohoti z novimi navpičnimi zračnimi kanali za hlajenje sprednjih zavor, integriranimi v zunanji del. Prenovljeni so bili tudi spodnji zračni kanali, ki so dobili nove elemente v videzu aluminija. Prej omenjena rdeča nit novih modelov, tako kot na nedavno predstavljenem prenovljenem BMW serije 8, skrbi, da tudi X7 krasi kaskadna osvetlitev Iconic Glow za sprednjo masko. Pri novem vrhunskem M60i xDrive je na voljo serijsko, pri ostalih pa je možen dokup. Nov oblikovalski jezik se je dotanil tudi zadnjega dela, katerega luči so bile deležne večjega preblikovanja in nove LED grafike. Tudi kromirana palica, ki je integrirana med njimi, je bila rahlo spremenjena. Kot je bilo to doslej v navadi lahko kupci izberejo stilski paket M Sport, ki posnema obliko novega M60i xDrive in prinaša 21-palčna lita platišča (v primerjavi s serijskimi 20-palčnimi).

Prenovljeni X7 je skupaj z novo oblikovanimi 22-palčnimi platišči prvi BMW, ki ponuja tudi opcijo 23-palčnih koles.

V premijsko obarvani notranjosti armaturna plošča s pokrovom ustvarja prostor za nov premijski ukrivljen zaslon, ki ga poganja operacijski sistem osme generacije BMW in je po videzu podoben tistemu v novem BMW iX. Ta združuje 12,3-palčni instrumentni in 14,9-palčni infotainment zaslon v eni enoti ter ponuja upravljanje na dotik. Spremenjena armaturna plošča je prejela tudi nove prezračevalne enote in stikala ter svetlobni pas z grafiko X7. Nižje v prenovljeni sredinski konzoli je moč opaziti prenovljen izbirnik prestav in krmilnik iDrive. Kar se tiče udobja lahko še naprej izbirate med šestsedežno ali sedemsedežno razporeditvijo, pri čemer so na voljo tudi nove možnosti oblazinjenja.

Če se premaknemo pod pokrov bomo prav tako odkrili številne novosti. Osrednja med spremembami v ponudbi motorjev X7 je uvedba najnovejših BMW-jevih 3,0-litrskih vrstnih bencinskih in dizelskih motorjev s turbopolnilnikom. Vsak motor je prejel tudi nove 48-voltne blage hibridne zmožnosti s standardnim osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, ki vozilo opremijo z električnim pospeševanjem za dodatno zmogljivost in funkcijo izklopa motorja za izboljšanje splošne učinkovitosti. Moč bencinskega motorja B58 se je povečala za 50 KM, kar daje xDrive40i 375 KM. Dizelski motor B57 je pridobil 12 KM, kar je povečalo moč xDrive40d na 347 KM. Paradnega konja med modeli, M50i xDrive, je zamenjal nov, zmogljivejši M60i xDrive. Njegov 4,4-litrski bencinski motor V8 s turbopolnilnikom N63 ima prav tako blago hibridno funkcionalnost, nazivna moč pa ostaja enaka pri 523 KM, čeprav BMW pravi, da ukrepi za elektrifikacijo zagotavljajo dodatnih 12 KM. Do 100 km/h bo »skočil« v 4,7 sekunde.

ZGODOVINA BMW X7

BMW X7 je luksuzno športno terensko vozilo in BMW-jev največji in najdražji SUV v ponudbi. BMW je X7 prvič naznanil marca 2014, uradno je bil predstavljen 17. oktobra 2018, prednaročila pa so bila sprejeta prek spleta. X7 je pri trgovcih na voljo od marca 2019. BMW je sicer prvič predstavil predogled prihajajočega X7 s prikazom koncepta X7 iPerformance na mednarodnem avtomobilskem salonu 2017 v Frankfurtu, med tem ko se je proizvodnja začela leta 2018 v tovarni BMW US Manufacturing Company v Greerju v Južni Karolini.