STORIE VENEZIANE

Pred dnevi smo v čudovitem okolju dvorca Zemono prisostvovali prefinjeni predstavitvi parfumske znamke Storie Veneziane. Skozi ves večer nam je okuse in sestavine med seboj subtilno mešal kuharski šef Tomaž Kavčič s svojo ekipo in s tem pričaral pravo beneško gurmansko izkušnjo, predstavnica znamke Valmont pa nam je podrobno razkrila vsako posamezno dišavo iz njihove linije prestižnih nišnih dišav Storie Veneziane. Nakit, prestižen in omamen. Benetke, zibelka umetnosti parfumerije in skrivnostno mesto, preplavljeno z razkošjem. Družba Valmont se s svojo novo prestižno linijo parfumov poklanja Benetkam. Svoj navdih za Storie Veneziane je poiskala v kreativni areni lagune severnega Jadrana. Storie Veneziane predstavlja serija petih čutnih dišav, ki odpirajo različne aspekte Benetk, zapeljive, enigmatične in legendarne. Vsak vonj pripoveduje svojo zgodbo, ki vas popelje v to romantično mesto. Nebeška umetnost veličastnega muranskega stekla ter italijanskega usnja, tokrat v najbolj fascinantni, divji in čutni obliki. Storie Veneziane je zbirka parfumov, zasnovana kot omamen, prestižen nakit. Vsebuje čiste esence v obliki dragih kamnov, ki za vami puščajo omamen vonj. Vsaka steklenička je izdelana iz skrbno izbranih materialov in vsaka maska na njih unikatna, narejena s spretnimi prsti italijanskega umetnika/oblikovalca muranskega stekla. Zato je vsaka edinstvena in drugačna od tistih v preteklosti.

VERDE ERBA I

Svežina cvetja. Sant’Elena je beneški otok, ki je ob zori najbolj svež in občutljiv. Na njem vas zajame občutek svobode. Verde Erba zajame ta trenutek milosti kot bogat spomladanski šopek. Španski bezeg vas nežno ovije v čiste in občutljive note. “Pesniški jasmin”, kot se ljubkovalno imenuje, se odlikuje po toplem, cvetličnem vonju. V dišavi je zaznati tudi papirus, ki daje telesu močno mešanico začimb in noto lesa. Vanilija je zgornja nota dišave, ki daje temu spomladanskemu šopku piko na i. Kombinacija gurmanskega in tropskega pa prinaša dišavi Verde Erba I vso svojo eksotično svežino.

ALESSANDRITE I

Aldehidno cvetje. L’Arsenale je ikonični razstaviščni prostor Beneškega bienala, ki je v svetovnem merilu ena največjih prireditev sodobne umetnosti. L’Arsenale pomeni več kot kateri koli drug kraj v Benetkah, tako v preteklosti kot v sedanjosti. Njegova okolica je kot brezčasen šopek, ki ga ponuja dišava Alessandrite I. Vrhunska bergamotka, sveža, pikantna in sadna, se pojavlja z ostrim in živahnim vonjem in je najljubša izmed agrumov v svetu parfumerije. Ta zeleni diamant iz Kalabrije se elegantno meša s cvetličnimi notami. Tvori graciozno vez z jasminom, ki daje dišavi glavno noto. Čutne in sadne arome kar puhtijo iz te prefinjene dišave. Sveži in močni aldehidi ovijejo dišavo v radosten in lesketajoč se val.

ROSSO I

Orientalsko cvetje. San Francesco della Vigna, razkošna beneška cerkev, palača, ki je prežeta z veličastnostjo. Razpeta je med močjo, sijajem in spomini na preteklost. To ji daje veličino, ki jo je čutiti v tem beneškem predelu. Rosso I se vam predstavi z začinjeno noto jagodičja, živahno in energično, s skrivnostnimi sadnimi notami. Nato nastopi damaščanska vrtnica, kraljica vseh cvetov, ki se pokaže v vsem svojem razkošju. Začutili pa boste tudi orientalski pridih v vsej njegovi prepovedani razsežnosti. Mogočen, senzualen in mojstrski. Popolno vez med notami zaključijo zadimljene in sadne note.

GAGGIA MEDIO I

Jantar. Dorsoduro vas popelje skozi vijugaste ozke ulice Benetk, kjer se srečata koža in kamen. Njena silhueta se izgubi v kamnitem labirintu, njene roke božajo stene, njena senzualna esenca pa je prepojena z minerali. Kardamom se v razpokah penečih not skrivnostnega vonja Gaggia Medio I razkriva s svojimi akordi citrusov. Začinjenost doseže sijoča vez s sandalovino s svojimi poglobljenimi, nežnimi, ljubkimi in mlečnimi poudarki. Jantar vas ovije v senzualen, močan in navdušujoč vonj, ki bo v vas prebudil misterioznost.

BLU COBALTO I

Orientalsko gurmanstvo. Campo San Moisé je inkarnacija beneškega razkošja in razstav v najčistejšem baročnem slogu. Kobalt, ves prefinjen v svojem usnjenem ovoju, nežno položen na kamen, ujame njeno oko. Ona ga vzame in diha z njim v vsej svoji provokativnosti. Izhodišče za te saturnalije črnega užitka je pačuli v simfoniji z lesom, paro in zemeljskimi aromami. Trava vzpodbudi čute, ki jih zajame val kakava z močnimi, zasvajajočimi in praženimi notami, ki se zdijo, kot da so se izlile iz svojih semen. Dih jemajoča žareča toplota z zadimljeno in balzamično prisotnostjo opoponaksa se zlije z mešanico začinjenih not.