SPROSTITE SE, UŽIVAJTE!

Leto 2022 je posvečeno čarobnemu vzdušju »Riviere dei Limoni« s pogledom na Gardsko jezero, kjer se je rodila italijanska znamka za šport in življenjski slog CHERVO®. Tam lahko takoj začutite vse, kar navdihuje kolekcije, od bogatih barv, spokojnosti in veselja do strasti do golfa in brezčasne elegance. To je najbolj bistvena esenca znamke.

Visokozmogljive tehnične tkanine so združene z dih jemajočimi vrhunskimi oblikami, ki namigujejo na devetdeseta leta in dosegajo popolno ravnovesje med klasičnim, sila prefinjenim italijanskim slogom in vrhunsko, pri tako elegantnih oblačilih redko videno funkcionalnostjo. Čarovnija je v iskanju tiste dragocene težnje po popolnosti. V veselju do golfa. V veselju biti eleganten.

Kombinacija udobja in tehnologije ter klasičnega, brezčasnega pridiha za interpretacijo modnih trendov skrbi, da so kolekcije CHERVO® izjemne in uspešne že natanko 40 let. Že štiri desetletja vedno izžarevajo neokrnjeno vedrino, sproščeno samozavest in športni šarm. So preproste, udobne in lepe. In v letu 2022 se ni nič spremenilo.

Zgodovina CHERVA sicer sega v majhno gorsko vasico v samem srcu Dolomitov in v leto 1982. Podjetje sta ustanovila dva brata, od katerih je eden imel talent za oblikovanje, drugi pa čudovito poslovno intuicijo. Peter je svojo delovno pot začel kot trener smučarske kombinacije, kot študent je prodajal svoje oblikovalske izume, pozneje pa je opravil poskusno delo v podjetju Siemens. Že v prvih dneh dela v podjetju je zasedel delovno mesto poslovnega ekonomista. Po dolgih letih trdega dela sta brata Peter in Manfred zbrala potrebne izkušnje in odkrila ter razvila tehnološko znanje v tekstilni proizvodnji, ter izkušnje pretopila v izdelavo lastnih praktičnih in udobnih oblačil. Brata sta si prizadevala vnesti nove in izvirne ideje v takratne vzorce in ustvariti serijo športnih oblačil. Poleg tega naj bi te kolekcije združevale najnovejše modne težnje in najnovejši tehnološki razvoj. Vsa ta prizadevanja so pozneje privedla do rojstva blagovne znamke CHERVO leta 1986. Po vmesnih postojankah v drugih podjetjih sta leta 1994 brata Earlahers znova zagnala svojo blagovno znamko CHERVO. Posledica tega je bil nastop mladega, dinamičnega podjetja s sedežem v Veroni, ki se ukvarja s proizvodnjo oblačil, ki je pozneje pridobilo svetovno prepoznavnost in je danes eden vodilnih svetovnih proizvajalcev na trgu profesionalnih športnih oblačil. Drugo? Zgodovina.