SPROŠČUJOČ ODDIH V MODERNEM DALMATINSKEM BISERU

Otvoritev novega Heritage Hotel FERMAI bo v maju 2021, hotelski verigi MGallery pa se bo pridružil julija 2021. Mirna oaza v osrčju dinamičnega Splita bo nudila 35 luksuznih moderno opremljenih sob, obiskovalcem pa bosta na voljo tudi kavarna Café FERMAI in vrtna terasa. Hotel se bo pridružil mednarodni verigi butičnih hotelov MGallery kot dogovor med svetovnim gostinskim podjetjem Accor in podjetjem Quatro.  

Prvi hotel MGallery v Splitu se nahaja v izjemni 100-let stari stavbi, ki je eden redkih primerov arhitekture umetnostnega sloga iz konca 19. in začetka 20. stoletja Art Nouveau v tem mestu. Arhitekturno mojstrovino si je zamislil hrvaški arhitekt Petar Senjanović, ki je umetnostni slog pripeljal iz Dunaja v Split, dokončana pa je bila leta 1914. Hotel s prefinjeno urbano gradnjo ter toplino Sredozemlja nudi edinstveno doživetje v srcu tega dalmatinskega mesta.

Pri obnovi in rekonstrukciji te zgodovinske stavbe so veliko pozornosti posvečali podrobnostim in lokalni dediščini. Izstopajo elementi umetnostnega sloga Art Nouveau, ki so ohranjeni do danes, kot so na primer kamnito stopnišče z ograjo iz železa in lesa, ploščice majolica po tleh, ploščice z geometričnim vzorcem na steni ter čudoviti primerki geometričnega mizarstva. Vse podrobnosti so bile ustvarjene s pridihom elegance in razkošja. Klasično pohištvo se izvrstno sklada s previdno izbranimi starodobnimi kosi in modernim okrasjem, ki predstavlja zaščitni znak tega hotela. Udobno notranjost krasi izbrana dekorativna razsvetljava, ki poudarja toplo in sproščeno vzdušje hotela.

Čarovnija se prične v drugem nadstropju hotela, kjer lahko gostje uživajo v osupljivem pogledu na Zvonik sv. Dujma, enega najbolj prepoznavnih simbolov Splita. Hotel se nahaja v živahnem mestnem središču, nedaleč stran od 1700 let stare Dioklecijanove palače, ki je bila zaradi svoje čarobne lepote dodana na Unescov seznam svetovne dediščine. Gostje se bodo lahko sprehodili do starega mestnega jedra in priljubljene plaže Bačvice. V bližini so tudi Zlata vrata – glavni vhod v veličastno rimsko palačo, hotel pa se prav tako nahaja blizu slikovite tržnice in le deset minut hoje od trajektnega pristanišča.

MGallery je veriga butičnih hotelov z edinstvenim dizajnom in izjemnimi zgodbami. Vsaka destinacija ponuja doživetja, ki jih navdihuje lokalno okolje, z njimi pa gostje ustvarijo nepozabne trenutke, ki se spremenijo v doživljenjske spomine. V verigo MGallery trenutno spada več kot 100 butičnih hotelov na več kot 30 destinacijah po svetu. Naj bodo v živahnih mestnih središčih, ob morju, na najbolj nenavadnih lokacijah ali prepleteni z naravo, hoteli verige MGallery vabijo, da raziščete svet in njegove lepote.

Lastnik hotela je družba Quatro, ki se ukvarja izključno z investicijami v gradbeništvu. Za notranjo ureditev novega hotela je poskrbel Studio Franić & Šekoranja. 


Livanjska 5, 21000 Split, Hrvaška • T: +385 (0)21 278 000 • F: +385 (0)21 213 910 • welcome@hotelfermai.com

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hotel Fermai (@hotelfermai)