SPROŠČENO ELEKTRIČNO POTOVANJE

Z Mercedes ME blagovna znamka izdelkov in tehnologij EQ ponuja celovite storitve za električno mobilnost danes in v prihodnosti. Najpomembnejše storitve in funkcije sistema EQC vključujejo kontrolo klimatske naprave pred vstopom, predvsem pa EQC optimizirano navigacijo in sistem polnjenja Mercedes me Charge.

Mercedes me Charge omogoča tudi dostop do postaj za hitro polnjenje vseevropskega omrežja IONITY. Kratki polnilni časi predvsem na dolgih razdaljah poskrbijo za prijetno pot, s paketom IONITY pa Mercedes-Benz svojim kupcem EQC ponuja privlačen pogodbeni model po znižani ceni polnjenja 0,29 evra za polnjeno kilovatno uro. Stranke EQC prejmejo paket IONITY brez osnovne pristojbine za eno leto. Do leta 2020 je IONITY zgradil in upravljal okoli 400 postaj za hitro polnjenje vzdolž glavnih prometnih povezav v Evropi. Podjetje IONITY je bilo ustanovljeno novembra 2017 kot skupno podjetje med koncerni BMW, Mercedes-Benz AG, Ford Motor Company in koncernom Volkswagen z Audijem in Porschejem.

Funkcija “optimizirana navigacija z EQC”, ki je osnova številnih dejavnikov, samodejno načrtuje najhitrejšo pot, pri čemer upošteva najkrajši čas polnjenja – z ustreznimi prednostmi postaj za hitro polnjenje. Upoštevani dejavniki vključujejo trenuten doseg, porabo energije, razpoložljive polnilne postaje in vremenske podatke. Vozniku ni nujno, da vozilo napolni v celoti, vendar lahko to naredi postopoma glede na skupni čas potovanja. Načrtovanje poti se tudi dinamično odziva na spremembe.

Kontola klimatske naprave pred vstopom zagotavlja, da je notranjost vozila ob odhodu že pri želeni temperaturi. Programirate ga lahko neposredno preko MBUX-a ali preko aplikacije Mercedes me. Prefinjen sistem s toplotno črpalko in električnimi grelnimi ojačevalniki tako notranjost ohladi ali pogreje. Ponuja tudi dodatno možnost samostojnega ogrevanja voznikovega sedeža ali vseh sedežev.