SPREMINJANJE NARAVE IN DRUŽBE

Od svojega nastanka leta 2019 dišava Idôle francoske znamke Lancôme črpa navdih pri silah, ki spreminjajo naravo sodobne družbe, in tako na novo piše pravila parfumerijskega sveta. Lancôme v letu 2022 piše novo poglavje v pustolovščini Idôle z oblikovanjem dišave, ki jo zavezanost trajnostnemu razvoju združuje z najglobljimi težnjami našega časa. S tlakovanjem poti na podlagi ustvarjalnosti in zavezanosti spodbuja vse ženske, da se preizkusijo.

Boljša jaz, boljši svet. Dobrodošli v dobi neogurmanskih dišav! Parfumska voda Idôle Nectar, ki jo je oblikoval trio parfumerk, ki so se podpisale pod izvirno parfumsko vodo, to so Shyamala Maisondieu, Nadège Le Garlantezec in Adriana Medina, na novo interpretira njen vonj s presenetljivo noto pokovke. Hrustljava tekstura s poudarki žitaric in karamele … Ta neverjetno ustvarjalna nota krši tradicionalne kodekse gurmanskih dišav in nadaljuje inovacije, ki jih je začela dišava Idôle, korak pred svojim časom. Oziroma, ko se zasvojenost združi z revolucijo.Vse se začne s svežino ikonične hruškaste harmonije Idôle. Sočna in poživljajoča harmonija poskrbi za sijaj velikodušnih cvetnih lističev akorda borovnice in kremaste mehkobe akorda magnolije. Ikonična cvetlica se v osrčju dišave Idôle preobrazi v osupljiv »sufle« vrtnice, duet esenc vrtnice Isparta in ščepec vrtnice Centifolia, okrepljen z rožnato vodo in pridihom absolutne vrtnice, kot bi ga preplavil vznemirljiv dih svežega zraka. Kraljica cvetja, obarvana s sadno tančico rdečega jabolka, obogatena z realistično in nadvse sodobno estetiko, ponuja doživetje, kakršnega še ni bilo. Njena zasvojenost se podaljša v presenečenju akorda pokovke, zaradi katerega je ta dišava resnično edinstvena, toplota njenih karameliziranih poudarkov prefinjeno zaobjame bogastvo vrhunske infuzije burbonske vanilje z Madagaskarja, medtem ko njeni žitni učinki dodajo odtenek intenzivni lesni globini indonezijskega pačulija.

Parfumska vodica Idôle Nectar, ki jo navdihuje vizija nove dišeče radosti, širi polje olfaktornih možnosti ter spravlja telo in um v tek. Dišava, ki jo je navdihnila prihodnost, za vse ženske, ki si utirajo novo pot v jutrišnji dan. Ta esenca cvetnih listov vrtnice Isparta, pridelana v zibelki gojenja vrtnic v Turčiji, je pridobljena iz ročno nabranih vrtnic, pridelanih za Lancôme, ter obogatena z zgoščeno rožnato vodo. S poudarjanjem botaničnih vidikov kraljice cvetja prispeva k sveži cvetlični eksploziji v osrčju parfumske vode Idôle Nectar. Lancôme podpira to industrijo, tako da pomaga pri izboljšanju kmetijskih in delovnih pogojev. In hkrati je dodana tudi infuzija vrhunske burbonske vanilje, zaklad otoka Madagaskarja, ki na tem izjemnem območju razvije presenetljivo bogato aromatično kakovost. Od opraševanja cvetov, ki ga skrbno opravijo ročno, do predelave zrn v infuzijo s superkritično ekstrakcijo tekočine je potrebnih 18 mesecev.

S to specifično metodo za Lancôme izdelajo slastno vaniljevo noto z balzamičnimi in toplimi, globokimi in skrivnostnimi odtenki, ki so temelj dišave Idôle Nectar.