ŠOK ZA HENRIKA STENSONA, NEKDANJEGA KAPETANA EKIPE RYDER CUP

Henrik Stenson je bil odstavljen z mesta kapetana ekipe Europe Ryder Cup, potem ko se je odločil pridružiti konkurenčni golfski turneji LIV.

Šved je kapetanski trak dobil šele pred štirimi meseci, pred turnirjem za leto 2023 v Italiji. European Tour in PGA Tour sta sicer suspendirala igralce, ki so se prijavili za rivalsko ligo, ki jo financira Savdska Arabija in deli ogromne podpisne bonuse.

“Po tehtnem premisleku sem se odločil, da se pridružim vse več svojim kolegom profesionalcem in sodelujem na seriji LIV,” je potrdil Stenson v izjavi pozno v sredo.

Evropska turneja ni neposredno omenjala LIV Golf in je navedla le, da je Stensonovo kapetanstvo “končano s takojšnjim učinkom.”

“Glede na odločitve, ki jih je Henrik sprejel v zvezi z njegovimi osebnimi okoliščinami, je postalo jasno, da ne bo mogel izpolniti določenih pogodbenih obveznosti do Ryder Cup Europe, ki se jim je zavezal, preden je bil razglašen za kapetana.”

46-letnik je dejal, da je bil “popolnoma predan” vlogi, ko je bil marca imenovan. Drugi evropski igralci, ki so se že pridružili turneji LIV Tour, so Sergio Garcia, Lee Westwood, Ian Poulter in Graeme McDowell, za katere je bilo malo verjetno, da bodo postali del naslednje evropske ekipe Ryder Cup. Team Europe še ni naznanil Stensonove zamenjave.

“Škoda je biti priča veliki negotovosti okoli Ryderjevega pokala in kdo bo lahko sodeloval in tako naprej,” je v sredo dejal Šved. “Upam, da se bo kmalu našla rešitev med turnejo in njenimi člani.”