SNEŽNI POLO IN VZNEMIRJENJE, KI GA PRINAŠA

Drugi dan svetovnega pokala v snežnem polu so se najboljši igralci pola borili na zamrznjenem jezeru St. Moritza s pomočjo zagona sonca in Perrier-Jouëta.

Boter Pola, Reto Gaudenzi, ustanovitelj, izvršni direktor in podpredsednik Evviva Polo St. Moritz AG, je dejal: »To je najboljši polo doslej – igrišče je fantastično, ni vetra, kar pomeni, da lahko vsi resnično uživamo v neverjetni spretnosti igralcev – kakšen dogodek!«

Prva tekma: ekipa Kusnacht Practice je premagala ekipo Flexjet s 5-3,5.
Kusnacht Practice in Flexjet sta pred nabito polnimi tribunami odigrala prvo tekmo dneva s prednostjo pol zadetka hendikepa. Ekipa Kusnacht Practice je začela počasi, a Argentinec Alejo Taranco, najboljši strelec turnirja z 9 goli, je dosegel hat trick. Ekipa Flexjet je s težavo iskala formo in ob polčasu je bil rezultat 4-11. Nadarjeni Patrick Maleitzke je bil v drugem polčasu v ospredju in je zadel za Flexjet, toda tudi z golom njegovega soigralca Clementeja Delfosseja je bilo premalo, Kusnacht Practice pa je svojo prvo turnirsko tekmo dobil s 5–31.

Druga tekma: ekipa Azerbaijan Land of Fire je premagala ekipo World Polo Leagues 5-4
Pred polfinalom med ekipama. Azerbaijan Land of Fire in World Polo League so organizatorji ponosno zaigrali švicarsko himno, v nadaljevanju pa e kapetan Elcin Jamalli hitel do vrat in zadel v prvih 24 sekundah. Sledila sta mu kombinacija Adriana Laplacettea jr. in Jamallijev strel za povišanje na 3-0 ob koncu prvega dela. Ekipa Azerbajdžana je gorela, a Alejandro Novillo Astrada in Melissa Ganzi sta zadela za izenačenje na 3:3 ob polčasu. Drugi polčas je bil hiter in frenetičen, Jamalli pa je z neverjetno igro zagotovil zmago s 5-4 v zadnjih sekundah in mesto “Azerbajdžanske dežele ognja” v današnjem finalu.

Tretja tekma: ekipa St. Moritz je premagala ekipo Clinique La Prairie s 8,5-4.
V zadnjem polfinalu dneva sta se ekipi St. Moritz in Clinique La Prairie pomerili za zadnje mesto v današnjem finalu, obe ekipi pa sta začeli izjemno. Nacho Gonzalez iz St. Moritza je zadel že v uvodni igri in strelska premoč ekipe se je zdela neustavljiva. A moštvo Clinique La Prairie je zadelo štiri najstrožje kazni kljub težavam. Jan-Erik Franck je pripomnil: “Zdi se, kot da je na igrišču dodaten igralec St. Moritza”, ko je Max Charlton žogo spretno odbil od stranskih plošč.

Včerjašnji rezultati pomenijo, da bo St. Moritz danes ob 14:30 igral z ekipo Azerbaijan Land of Fire v finalu Svetovnega pokala v snežnem polu. Za rezultate nas spremljajte.