SLOVENSKI LABORATORIJ, KI SKRBI ZA NEGO TVOJE KOŽE IN TELESA

Še kako dobro se spominjam, kako sem kot otrok uporabljal kremo iz kamilic znamke Kozmetika Afrodita in toliko v večje veselje mi je bilo, ko sem pred leti prvič lahko obiskal največjo slovensko in regijsko kozmetično hišo v družinski lasti, ki jo že več kot 52 let spretno pelje skozi vse situacije ustanoviteljica in lastnica Danica Zorin Mijošek.

Pred dnevi smo bili novinarji in vplivneži po dolgem času spet povabljeni, da sežemo v samo srce znamke, in si tudi v njihovem laboratoriju pod vodstvom njihovih strokovnjakov pobliže pogledamo, kako nastajajo vedno novi in še učinkovitejši izdelki za nego našega obraza in telesa. Ob začetku našega druženja nas je skozi pot do laboratorija in skozi nove proizvode iz linije Afrodita Professional popeljal Ivo Mijošek, direktor linije Afrodita Professional, skupaj z marketinško ekipo sodelavk. Še danes je v mojih mislih močno prisoten predstavitveni film, ki je ob celostni zgodbi prikazal predvsem to, da so Kozmetika Afrodita ljudje, posamezniki, ki skupaj gradijo tako čudovito zgodbo izdelkov, ki korakajo v naše domove in kopalnice že več kot 50 let in si jih poklanjamo tudi ob različnih priložnostih. Še kako rad priznam, da so njihova masažna olja že precej let reden spremljevalec mojih ritualov, ki si jih po napornem delovniku tako zelo rad privoščim, ko le utegnem, v objemu prijetnega doma ali v profesionalnem kozmetičnem salonu. Tokratna predstavitev v Rogaški Slatini je izpostavila premierno razvojno pot dveh novih lepotnih Shotov Afrodita Professional, ki premikata meje sodobne anti-age nege. Povabljene je v oddelku razvojnih laboratorijev sprejela vodilna razvojnica programa Afrodita Professional, Lucija Nemeš, ki nam je predstavila delovanje laboratorijev ter dva nova izjemna izdelka Afrodita Professional.

Oba se ponašata z visoko koncentracijo dveh najbolj »iskanih« aktivnih sestavin ta hip, retinolanove generacije Hydroxypinacolone Retinoate (HPR) in Bakuchiolvisoke čistosti: Sytenol®A z izjemnimi učinki. Učinkovito popravljata znake staranja tako na epidermalni kot tudi na dermalni ravni, hkrati bistveno izboljšata tudi stanje mastne, nečiste kože. »Next Generation Retinol Shot vsebuje novodobni HPR retinoid, ki je v primerjavi s klasičnim retinolom bistveno bolj stabilen, manj dražilen ter dokazano visoko učinkovit. Je pravi anti-age superheroj za bolj gladko, čvrsto in polno kožo z manj gub. Bakuchiol Shot pa je pravi čudežni lepotni eliksir z visoko, kar 2 % koncentracijo bakuchiola. Predstavlja izjemno učinkovito, 100-odstpotno naravno alternativo retinolu, ki ne povzroča draženja ter je primerna tudi za občutljivo kožo. Ob redni uporabi bistveno zmanjša gube, hiperpigmentacijo in mozolje.«

Povabljene sta nas oba shota več kot navdušila, zato smo izkazali dilemo, katerega izbrati. Strokovna svetovalka Kozmetike Afrodita Mojca Hernaus nam je pojasnila, da lahko uporabljamo kar oba hkrati, saj se izdelka Next Generation Retinol in Bakuchiol Shot med seboj izvrstno dopolnjujeta ter v medsebojni sinergiji zagotavljata izvrstne rezultate. Nova lepotna koncentrata sta kompatibilna tudi z vsemi drugimi, že obstoječimi Beauty Filler Shoti iz ponudbe Afrodita Professional ter primerna za vegane. Z veseljem bi lahko zapisali, da je Kozmetika Afrodita s predstavitvijo znova potrdila svoj kozmetični primat in nadaljuje uspešno zgodbo o svojih izdelkih, ki nastajajo z velikim ustvarjalnim navdihom zaposlenih ter v tesni prepletenosti znanosti in odgovornosti do narave.

BAKUCHIOL VISOKE ČISTOSTI Sytenol® A

Gre za priznano, večkrat nagrajeno sestavino podjetja Sytheon SARL iz Francije, ki vsebuje minimalno 99 % Bakuchiola. Za primerjavo: Sytenol® A vsebuje minimalno 99 % Bakuchiola, medtem ko je njegova vsebnost v pogosto uporabljanem Babchi olju le 1 do 12 %. Je 100 % naravni rastlinski izvleček, pridobljen iz semen rastline Psoralea corylifolia (Babchi). Rastlina izvira iz Indije in Šrilanke ter se v ajurvedski in tradicionalni kitajski medicini že več stoletij uporablja za lajšanje različnih kožnih težav (luskavica, dermatitis, ekcem …). Je 100 % naravna, rastlinska alternativa retinolu. Deluje podobno kot retinol, koža pa ga prenaša brez neželenih stranskih učinkov. Primeren je za vse vrste kože, tudi za zelo občutljivo. Idealen za vse, ki so preobčutljivi na retinoide ali pa iščejo povsem naravno, a vseeno učinkovito zamenjavo za retinol.

Izdelka sta na voljo v prodajalnah Kozmetika Afrodita (Ljubljana, Kongresni trg 15 in Rogaška Slatina), v partnerskih kozmetičnih salonih ter v spletni prodajalni: