SLOVENSKI GOLF SE DVIGA NA NOVO RAVEN

Vzhajajoča zvezda slovenskega in evropskega golfa Pia Babnik, ki je zgodovinski olimpijski debi prestala že pri rosnih 17 letih, je z rezultatom -4 v zadnjem krogu osvojila končen rezultat 2-pod parom igrišča pri 282 in tako zasedla 34. mesto. Zlato okoli vratu si je nadela trenutno najboljša golfistka sveta Američanka Nelly Korda, ki je pri končnem rezultatu 267 17-pod za udarec prehitela drugo uvrščeni Mone Inami (Japonska) in Lydio Ko (Nova Zelandija), četrta pa je bila še z udarcem več Indijka Aditi Ashok.

Simpatična Ljubljančanka je svojo najboljšo uvrstitev dosegla prvi dan, ko je z rezultatom 71 oziroma parom igrišča končala na 23. mestu, enak izkupiček pa ji je uspel tudi dan kasneje, a je tokrat zdrsnila na 34. mesto. Včerajšnji rezultat 2-nad parom jo je sicer oddaljil od najboljših in jo uvrstil na 46. mesto, vendar se ena od najbolj nadobudnih evropskih golfistk ni dala in z odločnim zadnjim dnevom popravila vtis in končno uvrstitev.

Zanimivo je tudi, da je bila Pia najmlajša med udeleženkami, jasno pa je, da je to šele začetek gradnje nove ravni slovenskega golfa, za katerega so precej zaslužni tudi Pia in njena družina na čelu z očetom Alešom, ki se z vodenjem igrišča Trnovo in drugimi prizadevanji že dolga leta trudi dvigniti odprtost golfa na slovenskem. Pomembno je izpostaviti predvsem koncept igrišča na Trnovem, ki s svojo dostopnostjo omogoča prve golfske korake širši množici potencialnih igralcev.