SLOVENSKA ZNAMKA KAVIARJA, KI SE KOSA Z NAJBOLJŠIMI NA SVETU

Kaviar je luksuzni prehrambeni izdelek, izdelan iz jajčec (imenovanih tudi ikre) jesetrovih rib. Ikre se običajno pridobivajo iz divjih jesetrov, čeprav se nekatere vrste kaviarja proizvajajo iz jesetrov, ki jih gojijo v ribogojnicah.

Najbolj cenjen in drag kaviar je iz jesetra beluge, ki živi v Kaspijskem morju. Kaviar se običajno postreže kot predjed ali priloga in se pogosto uživa s krekerji ali posebnim toastom, kislo smetano in sesekljano čebulo. Včasih se uporablja tudi kot priloga za suši in druge jedi. Zaradi visoke cene in redkosti se kaviar pogosto povezuje z razkošjem in razvajanjem in v številnih kulturah velja za poslastico ter je tradicionalni del vrhunskih večerij. A ni vse tako rožnato, sa so se zaradi prekomernega ribolova in onesnaževanja populacije jesetrov v številnih delih sveta zmanjšale, zato je visokokakovostni kaviar vse redkejši in dražji.

In verjeli ali ne, obstaja tudi slovenska znamka kaviarja Ruska dača, pri kateri so za kulinarično doživetje izbrali kaviar ruskega jesetra (Acipenser gueldenstaedtii), ki velja za najbolj tradicionalnega med vrhunskimi kaviarji in med poznavalci za enega najbolj cenjenih. S tem velja zaedini pravi in posledično tudi prvi kaviar slovenske blagovne znamke. Za Rusko dačo ga pripravlja priznani italijanski proizvajalec Caviar Giaveri. Kaviar Ruska dača je na voljo v dveh količinah, 15 g in 30 g.

Pripravljen je v lični in hlajeni embalaži.