SLOVENSKA KAKOVOST PREPOZNANA V TUJINI

Najnovejši projekt C19 CHAIR.ity podjetja KLUN AMBIENTI je glasno odmeval na predstavitvi na BLICKFANG 2020 na Dunaju.  Izjemno pozornost je zbudil tako pri obiskovalcih kot v medijih, o njem sta med drugim poročala osrednja avstrijska medija nacionalna TV ORF in časnik Kronen Zeitung. Projekt C19 CHAIR.ity namreč ne predstavlja zgolj še enega produkta v segmentu pohištvene opreme, pač pa je oblikovalski izziv in psihološki odgovor na trenutne čase.

 

 

Zahtevni časi navdihujejo in postavljajo izzive, ki spodbujajo nove rešitve.

Stol C19 CHAIR.ity je kreativen odgovor na pandemijo novega korona virusa. Njegova oblika je preslikava krone (po latinsko corone), plasti plazme okrog Sonca, ki predstavlja energije vesolja. Krona oddaja svetlobo in temperaturo, dva bistvena pogoja za življenje na Zemlji. In čeprav je virus dobil ime po tej neusahljivi energiji, je sončeva corona vendarle simbol soodvisnosti in povezanosti človeštva v usklajenem boju proti bolezni in delovanju za boljši jutri. Stol C19 CHAIR.ity omogoča, da se uporabnik na njem odpočije in hkrati začuti pozitivno energijo in notranjo moč nad boleznijo, ki nam poleg mentalnega in telesnega zdravja poskuša odvzeti eno temeljnih lastnosti, ki opredeljuje človeka: človek je družbeno bitje, in le bližina sočloveka pripomore k njegovemu osebnostnemu razvoju. Zasnoval ga je arhitekt Robert Klun, ki izpostavlja,  da bo za zdravje človeka in planeta potrebno na novo ovrednotiti razmerje med našimi željami in dejanskimi potrebami: »Pravilno zasnovana arhitektura, ki razmišlja o človeku in človečnosti,  in kakovostna notranja oprema, ki je zasnovana in izvedena v smeri bivanjskih potreb, ugodja in dobrega počutja, lahko še kako pripomoreta k zdravju človeka in narave.«  Robert Klun je med drugim zaslužen za zasnovo in koncept slovenskega paviljona za EXPO v Dubaju, pri katerem tudi izpostavlja pomembnost trajnosti in zdrave narave – za zdrave narode in cel planet.

Stoli C19 CHAIR.ity so izdelani iz najboljših antialergijskih materialov v obrtniški delavnici KLUN z več kot 40-letno tradicijo. Njihovo združevanje ustvarja nove oblike in dodatne možnosti opremljanja in poživitve notranjih prostorov.