SKUPNA VEZ ELEGANCE IN MOČI ZNAČAJA

»Vsaka ženska ima v sebi mačjo stran in vsaka roža ima v sebi skrito živalsko bistvo«. Mathilde Laurent

Kot ambasadorka novega parfuma, kampanje za ure in nakit Vanessa Kirby najavlja svojo vlogo s prvencem posvečenim dišavi Cartier La Panthère. Podobno kot Cartierjeva ikonična žival sledi britanska igralka svojo pot z odločnostjo. Svoboden duh, ki je prežet z željo po neodvisnosti. Za to je igralki, ki je poznana po njenih dobrodelnih udejstvovanjih pomembno, da ostane zvesta sebi in se premika s samozaupanjem. »Panter nikoli ne spremeni svojih lis,« pravi igralka.

Divji in neukrotljivi panter. Njena, igralkina usoda je povezana z znamko Cartier. V njegovem času je Louis Cartier celo ljubkovalno imenoval Jeanne Toussaint v Belgiji rojeno francosko draguljarko in oblikovalko »La Panthère«. To podobo je dišava oživela v letu 1948 in se od takrat utelesila v treh dimenzijah. Od takrat je pričela utelešati ustvarjalni duh in temperament hiše Cartier. Nov predstavitveni video je kot film med resničnim in nadnaravnim. Skupaj se panter in Cartierjeva dišava premikata med abstrakcijo in figuracijo, resničnim in nadnaravnim. Ta most med svetovoma navdihuje najnovejši film hiše Cartier, ki ga je režirala režiserka Nathalie Canguilhem.

V tej uvodni zgodbi se znamka Cartier vrača k izvoru svoje ljubljene živali, ki jo ona vodi skozi srce tropskega gozda, kjer se je vse začelo. Vanessa Kirby se pojavi v tej zeleni in skrivnostno oddaljeni deželi, svetu polnem življenja in lepote. Vodena le z nagonom se spremeni v njen alter ego, mačka, odsev njene osebnosti, oba plenilska in zaščitniška. Ta film ujame neustavljivo vonjalno moč koktajla La Panthère de Cartier. Dišava, ki je bila ustvarjena v letu 2014 družino chypre vrača v središče pozornosti z novim cvetlično mačjim akordom. Združitev zgodovinskega chypre akorda z mitskim živalskim mošusom in svežo, živahno gardenijo, povsem po želji Mathilde Laurent, hišne parfumerke. Eleganca in moč značaja, odkrijte jo v vam najbližji različici dišave La Panthère.

Kako bi s tremi besedami opisali panterja?
Vanessa Kirby: Panterja bi opisala kot divjega, neodvisnega, vendar mi na pamet padejo štirje pridevniki, zato bi dodala še, da so mačji in ranljivi, ker so neodvisni. Mislim, da gresta neodvisnost in ranljivost z roko v roki. Sama sem dejansko mnenja, da je ranljivost pravzaprav najlepša lastnost.

Kakšno mesto ima narava v vašem življenju?
Vanessa Kirby: Povezanost z naravo je za vse nas zelo pomembna. Mislim, da je panter utelešenje naravnega divjega okolja, še posebej ker mislim, da se ženske vračamo k svoji divjosti, da smo v naravni moči tega, kar v resnici smo. Ko se tega spomnimo, smo bolj usklajene z naravo, saj je mati Zemlja v osnovi ženska. Mislim, da na to pogosto pozabljamo.

Povejte nam o svojih izkušnjah pri snemanju te kampanje?
Vanessa Kirby: Vrnili smo se neposredno k naravi. Snemali smo v globinah džungle. V divjini, v močvirjih, ob najstarejših drevesih. Od mene se je zahtevalo, da se prepustim, da z verige spustim surovo žensko v sebi, da osvobodim iz sebe panterja, morala sem se sprostiti in spustiti zavore ter končno utelešati bolj ranljivo, bolj divjo, bolj grobo plat sebe, in to mi je omogočilo, da sem se dejansko prepustila in uživala.

Mlado igralko Vanesso Kirby ste lahko spremljali tudi v ikonični Netflixovi seriji The Crown v vlogi kraljičine sestre, princese Margaret.