SKUPNA PRIHODNOST ZA BMW IN MATTIJA SCHIMDA

Matti Schmid je bil na BMW Welt predstavljen s svojim novim BM W X3 xDrive30e. Za golfskega zvezdnika, ki je na letošnjem tekmovanju Open Championship osvojil srebrno medaljo za najboljšega amaterja, to pomeni začetek partnerstva z BMW.

“Mattiju Schmidu izrekamo toplo dobrodošlico ob pridružitvi družini BMW Golfsport, resnično se veselimo skupnega sodelovanja,” je povedal Christian Masanz, vodja športnega marketinga BMW Nemčija. “Matti je vedno znova dokazal svoj ogromen potencial. Je tako ambiciozen kot všečen, pri BMW pa smo veseli in samozavesti, da sodelujemo z njim, ko napreduje v svoji športni karieri.”

Matti Schmid je dodal: “Za mano je pestro, pomembno in uspešno leto. Ampak to je bil šele začetek, imam še veliko ciljev, ki jih želim doseči. Resnično se veselim, da bom imel BMW ob sebi, ko bom začel delati zanje – in vesel sem, da vozim BMW X3. BMW je eden najbolj priznanih partnerjev v mednarodnem golfu, ponosen sem na to sodelovanje.”

V tej sezoni je 24 letnik dosegel pomembne mejnike v svoji golfski karieri, ki je šele na svojem začetku. Na BMW International Open v Münchnu je končal na odličnem 14. mestu, s čimer je postal najvišje uvrščeni amater. Schmid je bil kot smo že dejali še enkrat najboljši amater na turnirju Open na legendarnem igrišču Royal St George’s, končal pa je izenačen z igralcema Ryder Cupa Leejem Westwoodom (ENG) in Berndom Wiesbergerjem (AUT).

Schmid je postal profesionalec takoj po osvojitvi srebrne medalje. V samo sedmih štartih na evropski turneji mu je uspelo pridobiti pravico do nastopa v sezoni 2021/22, ki je trenutno v teku, od takrat pa se je serija preimenovala v DP World Tour. Schmidu je le za las ušla prva zmaga na evropski turneji septembra, ko je s tremi udarci zaostal za zmagovalcem Kristofferjem Brobergom (SWE) in zasedel drugo mesto na OP Nizozemske.

Kot priznanje za njegove izjemne dosežke je Schmid prejšnji teden prejel nagrado DP World Tour “Sir Henry Cotton Rookie of the Year Award”. Nagrado za najboljšega novinca sezone je dobil le še en nemški igralec golfa: Martin Kaymer leta 2007.