SKRIVNOSTNA ZAPESTNICA LUDO

Van Cleef & Arpels je francosko podjetje, izdelovalec luksuznega Nakita in ur, ki sta ga leta 1896 v Parizu ustanovila nizozemski brusilec diamantov Alfred Van Cleef in njegov svak Salomon Arpels. Njihovi izdelki pogosto vsebujejo cvetje, živali in vile, nosile pa so jih stilske ikone in člani kraljeve družine, kot so Grace Kelly, Jacqueline Kennedy Onassis, britanska princesa Diana, Ava Gardner, Farah Pahlavi, Eva Perón, ameriška igralka ljubiteljica in zbirateljica diamantov Elizabeth Taylor, vojvodinja Windsorska in egiptovska kraljica Nazli.

Nizozemski brusilec diamantov Alfred Van Cleef in njegov svak Salomon Arpels sta podjetje ustanovila leta 1896. Leta 1906, po Arpelsovi smrti, so Alfred in dva njegova svaka, Charles in Julien, kupili prostor na znamenitem draguljarskem trgu Vendôme 22, nasproti hotela Ritz, kjer je podjetje Van Cleef & Arpels odprlo svoj prvi butik. Podjetje Van Cleef & Arpels je odprlo butike v letoviščih, kot so Deauville, Vichy, Le Touquet, Nica in Monte-Carlo. Leta 1925 je zapestnica Van Cleef & Arpels z rdečimi in belimi vrtnicami iz rubinov in diamantov prejela veliko nagrado na Mednarodni razstavi moderne industrijske in dekorativne umetnosti. Alfredova in Estherina hči Renée Puissant je leta 1926 prevzela umetniško vodenje podjetja. Puissantova je naslednjih dvajset let tesno sodelovala z risarjem Renéjem Sim Lacazejem. Van Cleef & Arpels sta bila prva francoska draguljarja, ki sta odprla butike na Japonskem in Kitajskem. Podjetje Compagnie Financière Richemont S.A. je podjetje prevzelo leta 1999.

Leta 1966 je bilo podjetje Van Cleef & Arpels zadolženo za izdelavo krone cesarice Farah Pahlavi za njeno prihajajoče kronanje leta 1967. V Iran so poslali ekipo, ki je izbrala glavne dragulje za izdelavo krone. Po 11 mesecih dela je podjetje cesarici podarilo krono iz smaragdnega žameta s 36 smaragdi, 36 rubini, 105 biseri in 1.469 diamanti. Podjetje Van Cleef & Arpels je bilo v tridesetih letih 20. stoletja zadolženo za izdelavo krone egiptovske kraljice Nazli. Izdelki so resnične kreacije nakita in hkrati očarljivi časomeri, ure visokega nakita z brezčasno prefinjenostjo prikazujejo minevajoče ure. Letos je podjetje Van Cleef & Arpels svojemu videnju poezije časa posvetilo vse svoje znanje in izkušnje na področju izdelave nakita. V kolekciji Cheval so obrobe prilagodljive in bleščeče, kar poudarja lepoto diamantov in barvnih draguljev. Ure iz kolekcije Ludo Secret kot presenečenje nadaljujejo tradicijo skrivnostnosti, ki je draga hiši Van Cleef & Arpels. Ti elegantni in domiselni kosi s spretnim skrivanjem številčnice uporabniku omogočajo, da diskretno določa čas, tako da je vsaka sekunda skrivnost. Ure Ludo Secret, ki predstavljajo dve novosti med urami visokega nakita, slavijo brezčasno eleganco enega od značilnih kosov podjetja Van Cleef & Arpels, zapestnice Ludo. Ta estetska zapestnica, ki je bila ustvarjena leta 1934, je dobila ime po vzdevku Louisa Arpelsa, enega od ustanovnih članov modne hiše.

Kosi Ludo, oblikovani kot pas, modni dodatek vsake drzne ženske v tridesetih letih prejšnjega stoletja, so od svoje izdaje uživali široko priljubljenost. Van Cleef & Arpels poudarja to ikonično kolekcijo z novo velikostjo ure in dvema kombinacijama materialov. Rožnato zlato se poroči z diamanti ali rožnatimi safirji, natančno vdelanimi v tradicijo odličnosti visokega nakita. Za sestavo teh umeščenosti z dragimi kamni so gemologi hiše zbrali svoje znanje in izkušnje, da bi združili diamante podobnega sijaja in rožnate safirje s harmonično intenzivnostjo. Tako kot pri izvirni kreaciji tudi pri tej uri njena prožna mreža z opečnatim vzorcem spominja na pas. Kot fino tkana tkanina so ti členi skrbno sestavljeni ročno, eden za drugim, da zagotavljajo optimalno artikulacijo in prožnost. V tradiciji skrivnih ur, ki so tako drage podjetju Van Cleef & Arpels, te novosti razkrivajo svojo številčnico iz obdelane bele perle ob hkratnem pritisku dveh motivov v diamantih ali rožnatih safirjih.