SKRB ZA OKOLJE, DRUŽBO IN PRIHODNOST

Najpomembnejša vrednota znamke Diplomatico je okolje. Leta 2009 je destilarna prejela certifikat 14001, s katerim so dobili potrdilo, da za naravo delajo kar se da veliko, pri tem pa je eden največjih uspehov podjetja ponovna uporaba uporabljene vode, s pomočjo katere izdelujejo gnojilo za sladkorni trs. Prav tako so dosegli stoodstotni uspeh pri recikliranju trdih odpadkov. Inspiracija za nastanek tega ruma je bil Don Juan Nieto Melendez, ki je po besedah domačinov v 19. stoletju živel na območju v bližini destilarne. Don Juan je bil znan predvsem po tem, da je rad raziskoval vire in procese pridelovanja tradicionalnih pijač, njegov glavni fokus pa je bil seveda na rumu.

Sam dolgoročni namen podjetja pa je narediti korak naprej pri trajnostni naravnanosti in ustvariti pozitiven učinek z vključevanjem potrošnikov preko pomembnih pobud, ki so kupcem pri srcu in so zanje pomembne. Zaradi tega se znamka zavzema za boj proti živilskim odpadkom, saj ima hrana veliko moč z vidika družbenega vpliva, je deljenje, ljubezen, kultura… Kljub temu se po svetu izgubi približno tretjina vse hrane, proizvedene za prehrano ljudi. S partnerji znamke po vsem svetu tako želijo pri Diplomaticu spodbuditi potrošnike, da se jim pridružijo v tej pobudi in ozaveščati o tej temi s sodelovanjem z nevladnimi organizacijami in drugimi ključnimi akterji – končni cilj je doseči čim večje rezultate v svojem boju proti živilskim odpadkom.

GRADNIKI ZNAMKE

Poenostavitev procesov

Zavezanost k temu, da bo destilarna svoje procese priprave ruma naredila čistejše in učinkovitejše, da bodo pri proizvodnji zapravljali manj materialov in surovin, prihranili več energije in čim bolj zmanjšali emisije.

Zaščita našega okolja

Zavezanost k zaščiti in ohranjanju zemlje, okolja in naravnih habitatov v destilarni in okoli nje, nad in pod vodo ter zunaj nje.

Skrb za ljudi

Podjetje se zavzema za večjo izobrazbo, opolnomočenje in enakost. Hkrati si želijo preko raznih pobud povečati zdravje in splošno klimo osebja ter pomagati lokalnim skupnostim.