ŠE ZADNJA PRILOŽNOST ZA OGLED JACQUESA IN NJEGOVEGA GOSPODARJA!

Iz SNG Drama Ljubljana nas vabijo k ogledu igre znamenitega pisatelja in dramatika Milana Kundere Jacques in njegov gospodar v režiji Doriana Šilca Petka, ki bo na Velikem odru SNG Drama Ljubljana predvidoma zadnjič v tej sezoni 3., 4., 5., 7. in 8. marca ob 19.30. Vstopnice so v prodaji na drama.kupikarto.si in pri blagajni Drame.

Dramsko besedilo in uprizoritev Jacques in njegov gospodar nas soočita z liki, ki so sicer že preživeli svoj družbeni čas, a mu še vedno vladajo. Vabita k preizpraševanju resnice, samoumevnosti dinamike moči ter najrazličnejših zgodb in predstav o vednosti, ki nas narativno oblikujejo na mitološki, družbeno-politični in osebni ravni. Ob tem pa opozarjata, kako daleč lahko človeka pripelje (s čustvi in subjektivnimi stališči podčrtana) zaverovanost v svoj prav, preden je sposoben doumeti, da njegova dejanja škodujejo drugim.

V uprizoritvi igrajo Branko Šturbej, Timon Šturbej, Pia Zemljič, Rok Vihar, Boris Mihalj, Zvone Hribar, Sabina Kogovšek, Veronika Drolc, Eva Jesenovec, Saša Pavlin Stošić in Gorazd Logar. Dramo je prevedel Primož Vitez, dramaturginja uprizoritve je bila Staša Prah, scenografka Sara Slivnik, kostumografka Tina Bonča, skladatelj Laren Polič Zdravič, koreograf Matjaž Farič, oblikovalec svetlobe Andrej Hajdinjak in lektor Arko.