ŠE ENA PRVA ZMAGA NA TURNEJI

JJ Spaun (-13) si je na Valero Texas Open 2022 prislužil svojo prvo zmago v karieri na turnirju PGA Tour. In nebi mogel izbrati boljšega časa za to. Poleg avtomatske dvoletne izjeme na turneji PGA Tour si je Spaun namreč prislužil zagotovljeno mesto na Masters turnirju naslednji teden. Za 2 udarca je premagal Matta Jonesa in Matta Kucharja.

Spaun je sicer do sedaj v svoji karieri pokazal sposobnost, da odigra izjemen golf, vendar do zdaj še ni zaključil tekmovanja v slogu. Še v začetku tedna je bil na 242. mestu na svetu. Zdaj bo imel zaupanje, da je lahko in mora biti veliko višje. No, pa ni edini. Res je, da Beau Hossler ta teden ni uspel okusiti slasti zmage, vendar je njegova zgodba podobna. Po tem, ko je dan začel izenačen v vodstvu, je Hossler dosegel krog 72 in končal T4 pri -10. Hossler, ki je znan predvsem po svoji amaterski karieri, še ni mogel doseči svoje prve zmage v profesionalni karavani. Zadnje čase je sicer igral dobro in tudi ta teden izgledal kot kandidat za zmago, vendar se je v zadnjem krogu zlomil pod žarometi zadnje skupine.

Drugi igralci, ki so ta teden pokazali dobre igre, so bili Adam Hadwin, ki je nadaljeval svojo dobro formo s T4 poleg Hosslerja, Troya Merritta in Charlesa Howella III, Rasmus Hojgaard, mladi Danec, ki je teden začel na vrhu lestvice najboljših, a se je v petek in soboto mučil in končal T18 pri -7 ter Keegan Bradley, ki je dosegel najnižji krog dneva 66 in se po treh zaporednih krogih 71 prebil na T8.

Naslednji teden se bo svet golfa osredotočil na Augusta National in Masters Tournament. Hideki Matsuyama je branilec naslova, vendar zaradi poškodbe ne bo tekmoval, Jon Rahm, Jordan Spieth, Scottie Scheffler, Collin Morikawa in Justin Thomas pa so med stavniškimi favoriti.