ŠE BOLJ ŠPORTNA IZVEDBA INOVATIVNEGA ELEKTRIČNEGA VOZILA

Taycan Sport Turismo je najnovejša karoserijska različica inovativnega električnega športnega avtomobila znamke Porsche. S športno limuzino in izvedbo Cross Turismo družina modelov zdaj obsega tri nadgradnje. Nova izpeljanka je namenjena tistim, ki želijo kombinirati funkcionalnost Taycana Cross Turismo in cestno dinamiko športne limuzine Taycan. Kot prvi član družine Taycan Sport Turismo bo konec februarja 2022 na trg prišel GTS, ostale izvedbe bodo sledile v sredini marca, le tri tedne pozneje. Kot nova dodatna oprema je za Taycan Sport Turismo na voljo panoramska streha s funkcijo Sunshine Control. Posebnost je električna zaščita pred bleščanjem.

Od spomladi bo na voljo pet različic:

  • Taycan Sport Turismo z močjo 240 kW (326 KM) in pogonom zadaj, opcijsko
  • z baterijo Performance Plus in močjo 280 kW (380 KM), od 91.378 EUR naprej ,
  • Taycan 4S Sport Turismo z močjo 320 kW (435 KM) in štirikolesnim pogonom, opcijsko z baterijo Performance Plus in močjo 360 kW (490 KM), od 112.796 EUR naprej,
  • Taycan GTS Sport Turismo z močjo 380 kW (517 KM) in štirikolesnim pogonom, od 138.854 EUR naprej,
  • Taycan Turbo Sport Turismo z močjo 460 kW (625 KM) in štirikolesnim pogonom, od 160.758 EUR naprej in
  • Taycan Turbo S Sport Turismo z močjo 460 kW (625 KM) in štirikolesnim pogonom, od 194.971 EUR naprej.

“Z uvedbo modela Sport Turismo kot tretje karoserijske različice modelsko ponudbo našega električnega športnega avtomobila dopolnjuje športen, praktičen multitalent,” je dejal Kevin Giek, vodja modelske serije Taycan. “Prepričan sem, da bo nova različica nadaljevala Taycanovo zgodbo o uspehu. Še posebej privlačen se mi zdi razpon petih različic Sport Turismo: na voljo je prav vse – od izjemno okretne različice s pogonom zadaj do izjemno zmogljive različice Turbo S.”

Iz mirovanja do hitrosti 100 km/h Taycan Turbo S Sport Turismo pospeši v 2,8 sekunde. Največja hitrost znaša 260 km/h. Različica z največjim dosegom je Taycan 4S Sport Turismo z akcijskim radijem do 498 km (po kriterijih WLTP). Kot predstavniki najnovejše generacije Taycana imajo modeli Sport Turismo s štirikolesnim pogonom še posebej učinkovito pogonsko strategijo. Izboljšani so bili tudi toplotni management in funkcije polnjenja.