SAMOZAVESTNO IN KLJUBOVALNO

Plovilo Pershing 6X izraža najdrznejšo in najbolj pustolovsko plat značaja znamke, tisto stran, ki je vedno naklonjena ljudem, ki imajo radi vznemirjenje na vodi. Model, ki je kompakten, vendar nikakor ne nepopoln, vsebuje vse najboljše vodilne tehnologije znamke na le 18,94 metra dolžine in 4,80 metra širine. Pershing 6X je sicer rezultat sodelovanja med produktno strategijo skupine Ferretti, ki jo vodi g. Piero Ferrari, oblikovalskim podjetjem, ki ga vodi Fulvio De Simoni, in inženirskim oddelkom skupine.

ZUNANJE OBLIKE IN GLAVNE LASTNOSTI

Pershing 6X je vpadljivo elegantnega in poenostavljenega videza, z zunanjim slogom, ki vzbuja enaka čustva kot drugi modeli generacije X. Nova jahta obrača glave s svojim zelo aerodinamičnim profilom in velikimi zastekljenimi površinami na trupu, ki spodnjo palubo preplavijo z naravno svetlobo. Glavne novosti vključujejo stilske značilnosti, ki jasno odražajo Pershingov pristop k oblikovanju v zadnjih letih in še izboljšujejo funkcionalne in z udobjem povezane cilje oblikovanja, ne da bi pri tem kompenzirali izjemne zmogljivosti. Vključujejo tudi nov dizajn velikega prostora za sončenje na krmi, mizo iz karbona in tikovine v jedilnem prostoru kabine ter ležalnik z naslonjalom.

NOTRANJA ZASNOVA IN RAZPOREDITEV

Najpomembnejša novost na glavni palubi je krmilna postaja, sestavljena iz armaturne plošče z dvema 19-palčnima monitorjema, nadzornih plošč iz ogljikovih vlaken in elektrohidravličnega krmilnega sistema. Na voljo je tudi inovativna krmilna palica, priključena na površinski pogon z različnimi naprednimi načini delovanja, vključno z »enostavnim krmiljenjem« za prodorno vodljivost v pristaniščih in zaprtih vodah. Velika streha se široko odpira nad osrednjim delom, kar dvigne križarjenje na naslednjo stopnjo. Prva enota Pershing 6X sicer izkorišča razporeditev s tremi kabinami – lastniško, prednjo VIP in desno za goste – ter tremi kopalnicami z ločeno prho. Kopalnica za goste, v katero je mogoče vstopiti tako iz kabine kot iz preddverja na vmesni etaži, deluje tudi kot dnevno stranišče. Na levi strani trupa je kuhinja, ki je strateško postavljena tako, da izkorišča različne vire naravne svetlobe, vključno s stropnim oknom. Različica za ameriški trg ima dve kabini – lastniško in VIP – z bivalnim prostorom, ki nadomešča kabino za goste. Obe različici imata prostor za posadko, dostopno iz kabine, z enojno posteljo in kopalnico. Med drugimi novimi lastnostmi so nove pravokotne »port odprtine«, ki so bolj kot kadar koli prej videti kot prava okna. Materiali, uporabljeni za notranjost novega 6X, so v popolnem stilu Pershing, z veliko uporabo navadnega in lakiranega lesa za pohištvo, parket, usnje Mastrotto in Poltrona Frau ter zrcalne plošče pa so uporabljeni v lastniški kabini. Sistem razsvetljave sestavljajo nove vodoravne LED-luči na stropu, ki se ujemajo z dekorjem na podlagi izmeničnih gladkih in valovitih površin.

 

POGON IN TEHNOLOGIJA

Pershing 6X potrjuje izjemne standarde zmogljivosti, ki jih postavlja celotna paleta X: največja hitrost skoraj 48 vozlov in potovalna hitrost približno 42 vozlov, s parom motorjev MAN V12 1550 z močjo 1.550 KM.