S SPONTANOSTJO DO SREČE

Inovacije so postavljene v ospredje kolekcije Ermenegildo Zegna za poletje 2022, imenovane The (New) Set. Posebnost kolekcije je tokrat ta, da je v italijanski modni hiši v polnem teku popolna prenova kategorij, zato smo bili priča številnim novostim in odprti novi, nepopisani strani zvezka, ki bo nudila prostor zanimivi prihodnosti.

Novi kosi v sodobnih konstrukcijah izkazujejo eleganco in prefinjenost oblačil, hkrati pa se prilagajajo potrebam današnjega časa. Vseobsegajoča miselnost je ob popolni fuziji vseh ključnih elementov ustvarila zbirko, ki spodbuja idejo o ustvarjanju novega jezika z dizajni in silhuetami. Kolekcija tako s sproščenimi silhuetami, ki se vrtijo okoli vrhnjih oblačil, poudarja občutek lahkotnosti, s svojimi tekočimi volumni in poenostavljenimi oblikami pa ti kosi kažejo jasnost in natančnost svoje zasnove; čvrstost linije naleti na svobodo gibanja. Preplet oblik z inovativnimi in trajnostnimi tkaninami v zemeljskih tonih zapečati koncept. Nova kolekcija in smer, v katero se nagiba znamka, prav tako črpa navdih iz praktičnosti in pragmatičnosti delovnih oblačil, kar postopoma predstavlja nov pogled na krojenje. Uporabljeni so bili povečani detajli, kot so zavihki velikih žepov in debelejše vrvice, ki so stil zaključile z glasno izjavo, ne da bi pri tem ogrozile funkcionalnost.

»Moj cilj pri Zegni je ustvariti harmonijo med bistvom krojenja, ki je naš razlog za bivanje, in ritmom sodobnega sveta,« je povedal umetniški vodja Ermenegildo Zegna, Alessandro Sartori. »Kar sem naredil, je preoblikovanje luksuzne izdelave, sledenje toku, ki osvobaja moškega, hkrati pa ohranja posebnost in ponuja kose, ki jih je enostavno nositi, saj so iznajdljivi. Lahkotnost je ključ.«