S ČOLNOM NA DOGODIVŠČINO. NO, ČE TO NI ŽE SAMA NASTANITEV.

O hotelih in resortih Aman smo pisali že večkrat, nazadnje o tistem v Svetem Stefanu v Črni gori. Morda bi marsikdo ob tem pomislil, da gre za najbližjo lokacijo naše prelepe dežele, vendar ni tako. V Benetkah namreč stoji Hotel Aman Venice, ki se nahaja v eni od osmih monumentalnih palač ob Velikem kanalu in pooseblja vse, kar je razkošno in čutno o La Serenissimi. Rokokojska umetniška dela se v tem arhitekturnem presežku odlično dopolnjujejo s sodobno zadržanostjo notranjosti izpod rok arhitekta Jeana-Michela Gathyja, medtem ko zasebni vrtovi, ki so v tem sila posebnem mestu prava redkost, vabijo k ogledu med večerjo ali pred spanjem. Vse sobe in posebne sobe hotela Aman v Benetkah, ki se druga od druge razlikujejo tako po velikosti kot opremljenosti, v svojem bistvu nosijo umetniška dela največjih italijanskih mojstrov, med drugim tudi arhitekta Sansovina, ki je deloval v 16. stoletju, in slikarja Tiepola, ki se je udejstvoval pred približno 300 leti. Vrhunsko pohištvo pri tem briljantno dopolnjuje pristne svilene preobleke sten, prekrasne lestence, lesene dodatke in barvane strope, piko na i pa predstavljajo nastanitve s pogledom na beneški kanal.

Posebne namestitvene enote tako med drugim zajemajo sobo Sansovino Stanza s kaminom in lesenimi oblogami iz 16. stoletja, apartma The Coccina’s, ki ponuja tri spalnice s pogledom na kanal ter vrtove, in suito Alcova Tiepolo, ki obiskovalcem nudi pogled na freske slikarja Tiepola iz 18. stoletja. Številne druge namestitvene možnosti seveda prav tako ponujajo vrhunsko izkušnjo, bodisi v obliki vrhunske opremljenosti, zgodovinskega pridiha ali izjemnega razgleda.

Alcova Tiepolo

Da bodo vaši želodci ves čas polni, bo poskrbela hotelska restavracija The Palazzo Kitchen Table (Kuhinjska miza Palazzo), ki pooseblja edinstven koncept zasebne kuhinje in vključuje koledar ekskluzivnih srečanj, ki potekajo skozi vse leto. Vsak dogodek, ki se odvija v intimni kuhinjski kulisi s pogledom na zasebni vrt, popelje majhno skupino gostov na srečanje iz oči v oči s svetovno gastronomsko elito. Vrhunski kuharski mojstri pri tem poskrbijo za primerno predstavitev svoje kulinarične ustvarjalnosti in trajnostnih sestavin lokalnega izvora. Poleg ekskluzivnih jedi lahko gostje raziščejo tudi vinsko klet Aman Venice. V hotelu se je skozi leta nabrala obsežna zbirka nekaterih najboljših svetovnih vin, vključno z redkimi letniki iz Bordeauxa, Burgundije in Šampanije v Franciji ter toskanskim merlotom letnika 1995. Poleg stalnih kuharjev Daria Ossole in Daria Boschettija ter kuharskega mojstra z Michelinovo zvezdico Norberta Niederkoflerja kuhinja Palazzo pogostjo gosti nekaj najsvetlejših zvezd sodobne gastronomije z vsega sveta. Med gostujočimi kuharji tako najdemo vodilnega teppan mojstra Kojija Aido, lastnika edine japonske restavracije v Parizu z Michelinovo zvezdico Aida.

Palazzo Kitchen Table

Hotel Aman Venice je zaradi svoje lokacije ob kanalu San Polo pravo okno v zgodovinsko slavo mesta in sodobne kulturne presežke. Neprecenljiva umetnost in ikonične znamenitosti se razkrijejo na vsakem koraku – večina je oddaljena le kratek sprehod ali vožnjo s čolnom. Za najbolj edinstvena in nepozabna srečanja se obrnite na izučeno osebje hotela, ki vam bo svetovalo in ponudilo številne vodene aktivnosti, kot so ogled tržnice Rialto v družbi kuharja ali najem zasebnega prostora v operi Le Fenice.

Bar

Grand Canal

Lobby

Games Room

Brustolon Lounge

The Blue Room

Več informacij o hotelu in aktivnostih lahko najdete na KLIK.