RUSKI BALET, EDINSTVEN SIMBOL ELEGANCE

Bentleyjev interni oddelek za izdelavo luksuznih vozil po meri, Mulliner, je ustvaril prvo kolekcijo avtomobilov na svetu, ki se poklanja ruskemu baletu, enemu izmed najbolj elegantnih in čustvenih izrazov človeške umetnosti. Zbirka šestih avtomobilov, ki temelji na luksuznem, a izjemno zmogljivem modelu Bentayga Speed, ročno izdelanem na sedežu podjetja v Creweju, odpira prvo poglavje zgodbe Russian Heritage Editions, letnega projekta, namenjenega ustvarjanju ekskluzivnih tematskih različic, zasnovanih posebej za ruske kupce.

Podrobnosti po meri se osredotočajo na ikonične baletne poteze, pri čemer se vsak avtomobil v zbirki osredotoča na drugačno gibanje. Ročno izdelani detajli slavijo dramatično lepoto baleta v najboljših materialih in z neprimerljivo natančnostjo. Vsako od šestih vozil sicer ponuja drugačno zunanjo barvo iz obsežne Bentleyjeve palete, vključno s tremi vozili, odetimi v dvojnem tonu. Notranjost temelji na štirih različnih specifikacijah, ki jih sestavljajo notranja oprema po meri, edinstveni kontrastni šivi, baletna vezenina po meri v srebrni barvi in ​​sodobna baletna prevleka na sovoznikovi strani armaturne plošče. Ekipa Mulliner je pri tem prilagodila razkošno notranjost Bentayga Speeds tako, da v obliki vložkov na armaturni plošči vključuje silhuete nastopajočega baletnega, ki se ujemajo z edinstveno vezenino na vsakem sedežu. Vsi avtomobili v zbirki so poimenovani po edinstveni potezi, ki se pojavlja po celotni kabini.

Regionalna zbirka pa poleg pestre notranjosti ponuja tudi namensko zunanjo podobo, saj temno obarvani žarometi, stranski pragovi v barvi karoserije, edinstveni sprednji in zadnji odbijači ter osupljiv, podolgovat spojler prtljažnih vrat naznanjajo visoko zmogljivost Bentayge Speed. K temu svoje dodajo še temno obarvani hladilnik in rešetke odbijača, edinstven dizajn 22-palčnih platišč in edinstvena LED-osvetlitev dobrodošlice Russian Heritage, ki še bolj nedvoumno izpostavljajo močno estetiko in moč Bentayge. Barvna delitev Speed ​​je izboljšana z uporabo temnih poudarkov, ki se raztezajo po vseh sedežih in notranjih oblogah, elegantno oblikovani ‘swooshi’ iz kontrastnega usnja pa se gibajo okoli vrat, ob robovih sedežnih blazin in naslonjala ter na spodnji konzoli.

Kaj pa sam pogon? Bentayga Speed razširja izjemne sposobnosti Bentayge na novo raven z uporabo 6,0-litrskega W12 motorja z dvojnim turbopolnilnikom, ki zagotavlja največjo moč 626 KM. Izjemen pospešek brez vsakršnega naprezanja je zagotovljen zaradi 900 Nm navora, ki je na voljo v razponu od 1.500 do 5.000 vrt/min. Z izjemno dinamiko, udobjem in vodljivostjo se največja hitrost poveča na 306 km/h, medtem ko je skok od 0 do 100 km/h dosežen v 3,9 sekunde. Izpostaviti je treba še sistem Bentley Dynamic Ride, pionirsko električno tehnologijo aktivnega krmiljenja, ki uporablja neprimerljiv 48-voltni sistem. Ta sistem nemudoma prepreči bočne kotalne sile pri zavijanju in zagotavlja maksimalen stik pnevmatik za zagotavljanje stabilnosti, udobja pri vožnji in izjemne vodljivosti, vodilne v razredu. Še eno področje, na katerem Bentley kaže svoje izjemno znanje in moč. In verjamemo, da se inovacije tu ne končujejo.