RUSI OSVOJILI DUBAJ

Ta teden se je v Dubaju zaključil svetovni finale pokala BMW Golf Cup, ki se je vrnil po enoletnem premoru, saj v letu 2020 zaradi omejitev ni bilo mogoče uprizoriti vrhunca največje mednarodne serije turnirjev za amaterske igralce golfa. Amaterji, ki so se uvrstili na svetovni finale v svojih državah so tako uživali v mednarodnem golfskem dogodku profesionalnega standarda, pa tudi v številnih nepozabnih trenutkih tako na očarljivih igriščih za golf kot zunaj njih.

“V imenu BMW-ja z veseljem čestitam ekipi Rusije in posameznim zmagovalcem za uspeh na svetovnem finalu BMW Golf Cupa,« je dejal Stefan Ponikva, vodja komuniciranja in izkušenj znamke BMW. “BMW Golf Cup obstaja že več kot 30 let a vendarle ostaja mlad in privlačen. To tekmovanje navdihuje ogromno ljudi po vsem svetu, zato je popolno za naš trženjski pristop, osredotočen na stranke.”

Ruska ekipa je na poti do veličastne zmage na Jumeirah Golf Estates, resortu, na katerem je DP World Tour prejšnji mesec okronal Collina Morikawo (ZDA), zbrala 276 točk. Sledile so ekipe Južne Koreje (266), Moldavije (265) in Nemčije (261). V posamični konkurenci žensk je zmagala Indijka Parita Vinod Kothari (93 točk), pred Irino Orlovo iz Moldavije (92) in Rusinjo Alesio Sazonovo (90). V kategoriji moški 1 je zmagal Moonhwi Lee iz Južne Koreje (100), na stopničkah pa sta se mu pridružila Italijan Alberto Giarola (92) in Rus Boris Krasnenkov (90). V konkurenci moški 2 so najboljše tri sestavljali Avstrijec Markus Rosenthaler (108), Luigi Valerio Castellano iz Italije (104) in Nemec Heiko Soika (96).

Vsem zmagovalcem je na gala večerji pokale podelil častni gost Colin Montgomerie. Legenda škotskega golfa je pred tem razveselila svetovne finaliste z golf poslastico na ikonični 17. luknji igrišča Earth Course.

»Svetovni finale BMW Golf Cupa je čudovit dogodek za ljubitelje golfa po vsem svetu in z veseljem sem ponovno sprejel povabilo BMW,« je dejal Montgomerie. »Na svetovnem finalu se zberejo ljudje iz številnih držav in kultur, z namenom, da bi skupaj uživali v nepozabni izkušnji. Domov se vrnejo z novimi prijateljstvi, ki bodo trajala tudi po svetovnem finalu. To je vredno več kot katera koli trofeja in je sestavni del igre golfa.«