RUMENA ROBUSTNOST

S svojo osebnostjo, ki temelji na svobodi, širokih odprtih prostorih, običajno oceanskih, in avantgardnem oblikovanju Ulysse Nardin še naprej preseneča z vsako novo kreacijo. To smo zopet lahko spoznali pri Diver x Skeleton Black, uri, ki je na voljo v samo 175 kosih. Na podlagi uspeha modro obarvane različice, predstavljene leta 2021, lahko napovemo, da bo ta temen kos s pridihom svetlo rumene hitro razprodan.

Na prvi pogled takoj pritegne velik X, ki kraljuje, obrobljen s svetlo barvo, na sredini reliefne številčnice. Zdi se, da pravokotni označevalci ur, ki jih pometata velika počrnjena urna in minutna kazalca ter sekundni kazalec, lebdijo na odprti strukturi nad delom mehanizma, samonavijalnega skeletoniziranega kalibra UN-372, ki deluje na 3 Hz in zagotavlja tri dni rezerve moči (72 ur). Vsi elementi so prevlečeni z belo Super-LumiNova®, ki omogoča enostavno branje tudi v temi.

Ta “motor” Ulysse Nardin je nameščen v masivnem ohišju iz titana s premerom 44 mm, prevlečenim s črnim DLC. To lahko kovino dopolnjuje Carbonium® graduiranega okvirja, odporen material, pridobljen iz aeronavtike in sestavljen iz stisnjenih ogljikovih vlaken. Diver x Skeleton Black je opremljen z dvema paščkoma, enim iz rumene gume z zložljivo zaponko za športno in oster videz, drugi pa je izdelan iz recikliranih ribiških mrež z zapiranjem Velcro® (R-Strap) za (skoraj) popolno črn videz.