GOLF IGRIŠČE ROYAL BLED

Golf igrišče sestavljata Kraljevo igrišče z osemnajstimi luknjami in Jezersko igrišče z devetimi luknjami. Golfiste iz vse Evrope privabljata tako strateška postavitev igrišča kot tudi popolna spokojnost, ki jo zagotavljajo veličastne gore in obširne doline slovenskih Alp. Kraljevo igrišče je največje in najstarejše golf igrišče v Sloveniji. Njegovi začetki segajo v leto 1937; mnogi obiskovalci pa trdijo, da je tudi eno izmed najlepših igrišč v Evropi. Kraljevo igrišče na Royal Bledu je brez dvoma eno izmed najbolj vznemirljivih in očarljivih krajev za igranje golfa na svetu. Leta 2017 se je Kraljevo igrišče po dveletni prenovi ponovno odprlo. Tekom dveletne renovacije se je igrišče podaljšalo na tekmovalno dolžino, prav tako pa so bile nadgrajene tudi zelenice, udarjališča in bunkerji. Do danes ga je njegov ugled že popeljal na zavidanja vreden seznam 100 najboljših golf igrišč v Evropi revije Golf World Magazine. Sedaj ponuja izboljšano strateško razporeditev, odlično urejene travnate površine in dih-jemajoči razgled na Karavanke in Julijske Alpe ter slavni Blejski grad. Dejstvo, da golfisti pri igri na Kraljevem igrišču uporabijo vsako palico v torbi, kaže na pestrost igralne površine in zato ne preseneča, da se gostje na igrišče vedno znova vračajo.

Poleg igrišča je na voljo tudi vrhunsko zasnovana akademija z vadiščem, ki se nahaja na edinstveni lokaciji s prečudovitim pogledom na Karavanke in omogoča prvovrstne pogoje za treniranje in učenje. To nam omogoča, da smo v koraku s časom in tako zagotavljamo najsodobnejšo tehnologijo, s katero analiziramo vaše udarce in let žoge ter prepoznamo najučinkovitejši način za izboljšanje vaše igre. Naši izkušeni PGA učitelji se zavedajo, da ima lahko že najmanjša sprememba velik vpliv na vašo igro. Že po kratkem času z našo profesionalno ekipo boste bolje razumeli kaj in kako spremeniti, da bi lažje dosegli svoj potencial.

V Kraljevi hiši, ki je bila leta 2017 renovirana v celoti, boste lahko uživali na terasi ob čudovitem razgledu na golf igrišče, Karavanke in Julijske Alpe; prav tako pa je tu moč videti več kot petdeset vrst ptic, ki so si za svoj dom izbrale prav naše igrišče. Na voljo je deset očarljivih sob z zasebnimi terasami, vsaka v svojem edinstvenem stilu – vendar vse enako elegantne in veličastne, ponuja topel, prijeten občutek domačega udobja.

 

Obratovalni čas: 8:00 – 20:00

Oddaljenost od avtoceste: 3 km

Oddaljenost od najbližjega letališča: 32 km

Št. lukenj:  Kraljevo igrišče 18, Jezersko igrišče  9

Par igrišča:  Kraljevo igrišče 72, Jezersko igrišče 36

Dolžina igrišča: Kraljevo igrišče 6.563m, Jezersko igrišče 3.047m

Najdaljša luknja:  Kraljevo igrišče – 549m 2.luknja, Jezersko igrišče – 478m 4.luknja
Najkrajše polje:  Kraljevo igrišče – 158m 10.luknja, Jezersko igrišče – 151m 5.luknja

Ime igrišča: Jezersko igrišče, Kraljevo igrišče

Naslov: Vrba 37a, 4248 Lesce

Direktorica: ga. Tjaša Müller

Telefon: 01 200 99 01

Email: info@royalbled.com

https://www.royalbled.com/

NEKAJ OSNOVNIH INFORMACIJ O IGRIŠČU

Kako ocenjujete preteklo golfsko sezono?

V začetku lanske golfske sezone smo na Golf igrišču Royal Bled zaključili obsežna investicijsko-vzdrževalna dela in odprli povsem prenovljeno Kraljevo igrišče, Kraljevo hišo in številne spremljevalne objekte. S tem smo izdatno obogatili golfsko ponudbo tako v Sloveniji kot širše v regiji. Odziv golfistk in golfistov ter celotne strokovne golfske javnosti je bil zelo pozitiven, kar se je nemudoma izkazalo tudi v napredovanju Golf igrišča Royal Bled na lestvicah najboljših igrišč. Lanska sezona je tako minila nad vsemi pričakovanji in v odkrivanju nekaterih, za to okolje novih dimenzij golfske izkušnje. Naš cilj je zagotoviti vrhunsko golfsko doživetje. Za to je nujno potrebno zagotoviti pripravljenost igrišča in spremljevalnih objektov, za dosego tega pa obnoviti ter posodobiti infrastrukturo, kar je zdaj večinoma za nami. Kraljevo igrišče na Bledu ima potencial, da postane eno izmed najboljših v Evropi. Da bi zadržali raznolikost in ostali dostopni širšemu krogu igralcev, je na voljo tudi Jezersko igrišče, ki se mu prav tako obetajo manjše izboljšave, cene pa ostajajo podobne kot v prejšnjih letih. Zavedamo se, da sta prav vrhunska vzdrževanost in skrb za perfektno urejenost vseh igralnih površin ključni za dosego teh ciljev. S tem namenom se je naši ekipi pridružil Stephen Chappell, ki je prevzel vodenje vzdrževanja igrišča. Pred tem je bil vodja vzdrževanja na Gleneaglesu, kjer so v njegovem obdobju gostili tri turnirje Johnnie Walker European Championship in tudi Ryder Cup leta 2014.

Katere novosti se v letošnjem letu obetajo na vašem igrišču? S čim nameravate povečati število igralcev oz. jih privabiti čim več? Morda tudi z dejavnostmi ob golfu? Pripravljate kakšen večji golfski dogodek v sezoni?

Priljubljenost vrhunskega golfa je vse večja, zato želimo Bled približati ostalim evropskim vrhunskim igriščem in zahtevnejšim turistom, ki bodo morda prišli k nam ravno zaradi golfa, obenem pa jim bo Slovenija predstavljena kot lepa, urejena in varna evropska država, kjer živijo prijazni ljudje. Bled z okolico je čudovit v svetovnem merilu; kot eden najbolj bleščečih draguljev v turistični ponudbi Slovenije z vsestransko pestro ponudbo omogoča gostom tudi izlet v gore ali skok na morje. Vendar je za najvišji status potrebno precej več kot naravne lepote pokrajine. Prenovljeno Golf igrišče Royal Bled ustreza najvišjim svetovnim standardom. Kraljeva hiša, četudi omejena na le desetero sob, kar predstavlja posebno ekskluzivnost, pa omogoča namestitve na ravni petih zvezdic. S pestrostjo, ki je drugod tako rekoč nedosegljiva, in Golf igriščem Royal Bled, verjamemo, da lahko Bled prepriča tudi najzahtevnejše goste iz tujine. Slovenija je pripravljena za vrhunsko golfsko doživetje, ki si ga želi večina. Ob tem menimo, da Bledu za razvoj turizma na svetovni ravni manjka vsaj en vrhunski hotel, kar je razvidno tudi iz dolgoročne strategije razvoja turizma.

Kako je bilo v pretekli sezoni s številom golfistov? Beležite njihov porast ali upad? Koliko je bilo tujih in domačih gostov?

Glede na prestrukturiranje storitev je bilo število golfistov na Royal Bledu v pretekli sezoni nad pričakovanim obsegom, čeprav, generalno gledano, število golfistov na naših primarnih trgih že nekaj časa upada.

Kakšne so cene letnih, polletnih in dnevnih kart za sezono 2018? Kakšne popuste je možno uveljavljati na vašem igrišču in ali imate sklenjene kakšne dogovore za ugodnosti iz naslova partnerskih kartic?

Letna karta za 40 igranj na Kraljevem igrišču in za neomejeno igranje na Jezerskem igrišču stane 4.400 €. Letna karta za neomejeno igranje na Jezerskem igrišču stane 1.800 €, kar je za povprečnega golfista, ki gre pred igro tudi na vadišče, v dolgoletnih okvirih. Obe letni karti vključujeta 400 € dobroimetja v naši restavraciji. GF za 18 lukenj na Kraljevem igrišču stane 150 €, GF za 9 lukenj na Jezerskem igrišču pa 45 €. »Splošnih« popustov za nakup igralnih kart ni. Skupine nad 12 igralcev imajo 10 % popusta.

Kakšne so možnosti nastanitve v okolici vašega igrišča? Imate v bližini sklenjene kakšne posebne dogovore glede tega?

Imamo popolnoma prenovljeno Kraljevo hišo z desetimi dvoposteljnimi sobami, ki nudijo vse potrebno udobje in prvovrstno izkušnjo namestitve na ravni petih zvezdic. Golf igrišče Royal Bled vključuje tudi Jezersko hišo s štirimi dvoposteljnimi sobami, ki smo jih prav tako popolnoma obnovili. Nekaj sob je med seboj individualno povezanih in kot take predstavljajo idealno priložnost za družine. Za Jezersko hišo nudimo tudi možnost najema celotne hiše za zaključene skupine. Za vse igralce, ki so nastanjeni v Kraljevi ali Jezerski hiši, nudimo posebno ugodnost neomejenega dnevnega GF po ceni 100 €. V sklopu gostinstva se lahko pohvalimo z vrhunsko kulinariko, ki bo letos še dodatno osvežena in prilagojena golfistom.

Ste v preteklem letu preuredili oz. obnovili svoje igrišče ali morda razmišljate o tovrstnih korakih v letošnjem letu ali v prihodnje?

V želji, da potencial igrišča Royal Bled realiziramo, smo doslej vložili preko 15 milijonov evrov v prenovo igrišča in spremljajočih objektov. Menimo, da večina ljubiteljev golfa razume razmere in razliko v golf igriščih ter ceni spremembe. Vendar pa vrhunsko golf igrišče ne zahteva samo velikih finančnih investicij, ampak predvsem redno skrb in kompleksno vzdrževanje, kar tudi precej stane. Imamo zelo ambiciozne načrte za nadaljnji razvoj igrišča Royal Bled in blejske turistične ponudbe, ki pa za zdaj še niso zreli za razkritje v javnosti.