RORY MCLLROY DO ČUDOVITE ZMAGE NA RBC CANADIAN OPEN

Rory McIlroy (-19) je zmagal na RBC Canadian Open 2022, za to pa se je moral še posebej potruditi, saj je v zadnjem krogu nastreljal 62 in Tonyja Finauja premagal za dva udarca. Tudi Finau je v soboto dosegel ta magični rezultat 62 in bil pred zadnjim krogom izenačen v vodstvu. Dvoboj, ki je sledil, je bil fantastična zabava, saj je McIlroy dosegel “birdija” na 17. in 18. jamici. Finaujev zadnji krog, v katerem je nastreljal 64, je bil sicer odličen, a ne dovolj dober.

Še dva udarca za Finaujem je končal Justin Thomas, čigar močna forma se nadaljuje v še en pomemben teden. Še en igralec, ki je bil v zadnjem času v odlični formi, je Sam Burns. Burns, ki je pred kratkim dosegel svojo tretjo zmago v sezoni, je vse 4 kroge odigral v 60-ih in končal T4 pri -14. Tudi Justin Rose je končal na mestu T4 in bil na robu zgodovine. Imel je -11 do 15. jamice, s čimer je rezultatu 59 gledal v obraz na tem golf igrišču par 70. Na žalost sta dva “bugija” pomenila, da je za en udarec zgrešil to mejo. Kljub temu je njegov zadnji krog, v katerem je nastreljal 60, sestavljalo nekaj izjemnega golfa, ki si ga je treba zapomniti.

Med drugimi posameznii, ki so imeli opazne tedne, sta bila Wyndham Clark in Keith Mitchell, ki sta si s svojim T7 priskrbela vstopnice za prvenstvo Open Championship.

Del zgodbe ta teden se je seveda nanašal na igralce, ki jih ni bilo. Nekaj ​​velikih imen, med njimi nekdanja ambasadorja RBC Dustin Johnson in Graeme McDowell, je sodelovalo na uvodnem dogodku LIV Golf Invitational v Londonu. Čeprav to ni najmočnejše temovanje, se je več imen, kot sta Patrick Reed in Bryson DeChambeau, zdaj zavezalo, da se bodo pridružili v prihodnje. Medtem je komisar PGA Tour Jay Monahan ostro obsodil novo ligo in obvestil tiste, ki se ji bodo pridružili, da bodo izključeni iz PGA Toura.

Naslednji teden bo svet golfa uprl pogled v Brookline, Mass za OP ZDA na igrišču Country Club. Zgodovinsko prizorišče že nekaj časa ni gostilo večjih dogodkov in bi moralo prinesti popolno veselje za ljubitelje golfa po vsem svetu. Med favoriti na stavnicah so Scottie Scheffler, Justin Thomas, Rory McIlroy in Jon Rahm.