ROLLS-ROYCE IN LETALSTVO

Vietjet skrbi, da so letala A330 opremljena z vso najnovejšo tehnologijo. Kako? Prek zgodovinskega partnerstva z Rolls-Royceom. Obe podjetji sta pred kratkim na mednarodnem letalskem sejmu Farnborough 2022 – enem največjih svetovnih letalskih in vesoljskih dogodkov – podpisali pogodbo za motorje Trent 700 in TotalCare®, Rolls-Royceove tehnične in vzdrževalne storitve.

Ta pogodba v vrednosti 400 milijonov ameriških dolarjev bo zagotovila, da bodo motorji poganjali letala A330, da bi zagotovili večjo razpoložljivost letal in operativno gotovost za celotno Vietjetovo floto A330. Ta motor Trent 700, ki je optimiziran s storitvami TotalCare, je bil zasnovan posebej za letalo A330 in je splošno priznan zaradi izjemne učinkovitosti in zanesljivosti z 99,9-odstotno stopnjo odpreme.

»Motorji Trent 700, ki jih podpirajo storitve TotalCare, bodo prinesli tehnološki preboj v Vietjetovo floto, da bi pomagali izboljšati doseg in kakovost letov, s čimer bi povečali tehnično zanesljivost in operativno učinkovitost našega letala. Upamo, da bo to partnerstvo z Rolls-Royceom spodbudilo tudi promocijo na svetovni ravni, hkrati pa naredilo medcelinska potovanja udobnejša in varčnejša za vse v prihodnosti,« je dejal Dinh Viet Phuong, generalni direktor podjetja Vietjet.

Medtem je glavni uradnik za stranke Rolls-Royce Civil Aerospace Ewen McDonald izrazil svoje navdušenje in veselje nad tem partnerstvom. »Navdušeni smo, da smo sklenili to pogodbo o storitvah z Vietjet-om, ko bo letalska družba začela upravljati širokotrupna letala in širiti svojo mrežo na operacije na dolge razdalje. Veselimo se podpore njihovi floti Trent 700 v prihodnjih letih,« je dejal.

Vietjetovo prvo letalo A330 je šlo v uporabo konec leta 2021, Vietjet pa ima trenutno v svoji floti dva A330. Letalska družba namerava povečati svojo širokotrupno floto, da bi v prihodnjem času bolje služila svoji vse večji mednarodni mreži letov.