ROJSTVO DOGODKA, KI OBETA PRECEJ

Avstrijka Christine Wolf in Anglež Sam Horsfield sta si po prvem dnevu, ki je prinesel nizke rezultate, razdelila vodstvo na premierni izdaji mešanega turnirja Scandinavian Mixed v švedskem Gotenbergu. 78 moških in ravno toliko deklet se na igrišču Vallda Golf and Country Club meri za nagradni sklad v višini 1 milijona evrov in enoten pokal, prvi na evropski turneji.

Wolfova je z “eaglom” in šestimi “birdiji” nastreljala 8-pod 64 in s tem dosegla cilj klubske hiše, rezultat pa je nekaj minut kasneje izenačil Horsfield, ki je nastreljal devet “birdijev” in osamljenega “bugija”.

“Doma je veliko fantov, proti katerim igram, ker v bližini ni veliko golfistk, zato zelo rada tekmujem s fanti,” je povedala Wolfova, ki je leta 2019 osvojila svoj prvi naslov na Ladies European Tour v Indiji.

Horsfield je prav tako užival v formatu in bil navdušen nad sotekkmovalko Alice Hewson, ki je nastreljala 68.

“Pravzaprav nisem vedel, kaj lahko pričakujem, če sem popolnoma iskren, a igrala je res dobro in užival sem,” je dejal Horsfield.

Wolfova in Horsfield sta končala udarec pred Finko Kalle Samoojo, angležema Stevenom Brownom in Ashley Chesters ter Špancem Pepom Anglesom.

Turnir vodi švedski dvojec, ki ga sestavljata Annika Sorenstam in Henrik Stenson. Sorenstamova je bila sprva napovedana kot le gostiteljica, vendar je 13 let po upokojitvi 10 kratna zmagovalka na velikih turnirjih nadaljevala svojo nedavno vrnitev v profesionalni golf in z “birdijem” na zadnji jamici nastreljala 73 in tako po letu 2008 zaigrala na domačih tleh.

Stenson, ki mu od zmage na Hero World Challenge decembra 2019 ni uspelo doseči niti ene uvrstitve med najboljših 10, je s štirimi “birdiji” in dvema “bugijema” nastreljall 70.