RIMOWA ŽE KUKA V PRIHODNOST

V sodelovanju z interdisciplinarnim oblikovalskim podjetjem NUOVA bo nemška blagovna znamka RIMOWA s prvo kolekcijo NFT-jev uradno vstopila na trg tehnologije blockchain. Virtualna linija “Načrti iz Metaverse” uvaja digitalizirano prihodnost s prenovljenimi letalskimi spominki v okviru zapuščine luksuznih potovanj RIMOWA. Zbirka, ki jo je zasnovalo podjetje NUOVA, pozdravlja štiri izvirna umetniška dela – voziček za živila, svetilko, ozvočenje in mizo – vsaka je navdihnjena z dolgoletno zgodovino RIMOWA.

Sodelovanje vključuje stekleni servisni voziček z 18 pladnji za serviranje, ki vsebuje značilne usnjene trakove znamke in grafiko z reliefnim logotipom, ki poudarja specifikacije steklene enote. Na drugi strani zvočniški sistem z Bluetoothom vključuje japonsko steklo za ustvarjanje zvoka visoke ločljivosti na podstavku iz klasičnega olukanega aluminija RIMOWA.

Svetilka, ki je prav tako opremljena z aluminijastim rezom znamke, namerava z difuzno LED žarnico skozi “ledeno” lečo poustvariti nežen sijaj luči letalske kabine. Teleskopska miza zaokroža paleto, ta pa se pokloni stilskim elementom letalskih barov in salonov iz šestdesetih let prejšnjega stoletja z 2 mm tankim gorila steklom ter edinstvenimi aluminijastimi ročaji in nogami.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RIMOWA (@rimowa)

Zbirka bo 18. maja za 24 ur na voljo izključno na dražbi NFT Market Rarible. Izkupiček od prodaje bo namenjen ustvarjalcem umetniškega dela in neimenovani neprofitni organizaciji s humanitarnim pridihom