REKORDEN DAN NA HAVAJIH

Avstralec Cameron Smith je končal z najnižjim rezultatom turnirja v zgodovini PGA Tour in v razburljivem dvoboju premagal 1. igralca Jona Rahma sveta ter zmagal na 11 milijonov dolarjev vrednem turnirju Sentry Tournament of Champions na Havajih.

Konkurenca, ki je obsegala samo povabljene igralce, se je igrišča Plantation Course v Kapalui lotila z neverjetno nizkimi rezultati, Smith pa je bil sijajen v vseh štirih dneh, zaradi česar je končal z osupljivim rezultatom -34 in si prislužil četrti naslov PGA Tour v karieri.

Španec Rahm je končal udarec za njim, drugi Avstralec Matt Jones pa si je priigral tretje mesto z sijajnim zadnjim krogom 12-pod, v katerem je dosegel dva “orla”.

Smithova zmaga je igralcu prinesla 1.476.000 dolarjev, to pa je njegov drugi posamični naslov, saj je leta 2020 osvojil Sony Open, prav tako na Havajih. Dvakrat je zmagal tudi na tekmovanju parov v Zürichu Classic, skupaj z Jonasom Blixtom in Marcom Leishmanom leta 2017 oziroma 2021.

“Bilo je intenzivno,” je dejal Smith po obračunu v zadnjem krogu, potem ko sta z Rahmom dan začela izenačena.

Smith, Rahm in Jones so vsi presegli star rekord PGA na tekmovanju z 72 jamicami, 31-under, ki ga je do sedaj v rokah držal Južnoafričan Ernie Els. Ta je bil dosežen leta 2003 na turnirju Tournament of Champions.