REDEK IN SODOBEN PODPIS BRILJANTNE FUZIJE

Partnerstvo med veličastno moško modno hišo in eno izmed najbolj inovativnih in drznih urarskih znamk na svetu, rojeno 2016, je do danes svetu ponudilo številne vznemirljive kose in trenutke. Tokrat pa sta znamki stopili še korak dlje in predstavili nov, svež dodatek Hublotovi galaksiji, model Big Bang Unica. Ta združuje modo in urarstvo, usnje in titan, obliko in pomen.

Novi, dih jemajoči kradljivec pogledov, Big Bang Unico Berluti Aluminio, izkorišča skupno znanje obeh ikon in tvori tih, eleganten, enobarven, a vendar brezčasen in osupljiv kos. Pravi veliki pok za prave zbiratelje in poznavalce. Tudi tokrat bo zbirka obsegala sto kosov, kot je to doslej v navadi. Če preidemo na sam časomer, lahko v središču okvirja iz poliranega titana opazimo emblematično patinirano usnje Venezia, pa tudi na številčnici, kjer pa so indikatorji časa in besede “Swiss Made” naneseni neposredno na površino, dokaz, da so podrobnosti na prvem mestu. Usnje je sicer umeščeno med dvema kosoma safirnega kristala, katerega rez razkriva zobnike gibanja Unico, pravi podvig na področju tehnične moči. V sodelovanju je bila tudi razvita tehnika, s katero so ujeti pravi odtenki naravnega usnja pravočasno kristalizirani, na ta način pa je njihova lepota ves čas pristna in nespremenljiva. Kar zadeva pašček, le-ta simbolizira popolno zlitje obeh svetov in je na voljo v dveh različicah. Prva kupcu ponuja možnost iz poliranega usnja Aluminio Venezia, druga pa iz patiniranega usnja Aluminio Venezia z motivom Scritto, vendar je ta na voljo izključno na Japonskem. Za uskladitev patiniranega usnja Aluminio Venezia z mehanizmom pa je Hublot izbiral med široko paleto materialov, na primer titanom za 44-milimetrsko ohišje in njegovo zaponko, smolo, volframom za nihajno utež in satenasto zaključenim rodijem za kazalce. Na podlagi več kot 40 let revolucionarnega dizajna je tako Hublot obvladal celoten spekter materialov in ustvaril Big Bang, ki je popolnoma prilagojen odtenkom patiniranega usnja Berluti. Časomer pa poleg zunanje lepote ponuja tudi vpogled v samo srce gibanja. Zobnike gibanja Unico, avtentičnega kronografa Flyback s samodejnim navijanjem, s tremi celimi dnevi rezerve moči, lahko občudujete v izrezu dveh kosov safirnega stekla, ki držita usnje na strani številčnice. Kot pika na i bo redek in sodoben dih jemajoč časomer, Big Bang Unico Berluti Aluminio, kupcem predstavljen v posebnem kovčku s potovalno torbico in obeskom za ključe z logotipom Berluti.

Aluminio je ena od Berlutijevih znamenitih patin, ki briljantno uživa v svetlobi, ki se opira na različne odtenke usnja Venezia. Za ta model pa je Hublot naredil še korak naprej in sprejel nalogo ustvarit novo, dvodelno zasnovo okvirja. S pomočjo lepljive, toge smole je prvi del okvirja iz usnja, debeline približno 1 mm, nameščen na drugi kos iz sivega titana, ki je nato privit na samo ohišje ure. To bo omogočilo pravočasno patiniranje okvirja, podobno kot pri paščku.

  • Gibanje: Hublot MHUB1280. Samodejno mehansko Flyback.
  • Funkcije: ure, minute, sekunde, kronograf.
  • Premer: 44 mm.
  • Pas: črna guma ali pristno patinirano usnje Berluti.