RDEČICA IN ZLATI PRAH

Baccarat in Maison Francis Kurkdjian. Dva velikana na svojem področju. Kaj pa Baccarat Rouge 540? Ne, to ni le zagonetno ime, ki zveni kot neke vrste vesoljsko plovilo. Kaj pa je potem? No, da vam razložimo. Leta 2014, ob 250. obletnici Baccarata, sicer luksuznega francoskega proizvajalca kristalov, je luč sveta ugledalo sodelovanje z luksuzno nišno parfumsko hišo Maison Francis Kurkdjian. Med njunim srečanjem so skrivnosti za legendarnim škrlatno rdečim kristalom navdihnile ustvarjanje te edinstvene dišave. V osupljivi metamorfozi se prozorni kristal postopoma zlije s 24-karatnim zlatim prahom pri 540 stopinjah Celzija in postane svetlo rdeč. Tako se je rodil Baccarat Rouge 540.

Skrivnostna in zasvojljiva dišava Baccarat Rouge 540, ki je bila prvič izdana v omejeni izdaji 250 oštevilčenih kristalnih stekleničk, je hitro začela skrbeti za pravo pravcato obsedenost. Ker pa ljubiteljem tega pregrešnega eliksirja enostavno ni nikoli dovolj, je bila komaj leto dni pozneje dišava znova reinterpretirana v ikonični steklenički Maison Francis Kurkdjian in od takrat ostaja glavni del Maisonove dišavne omare, poleg svežih in cvetličnih parfumov, kot sta Aqua Universalis in À la rose, ter intenzivnejšega razkošja dišave, kot sta OUD Satin mood in Gentle Fluidity duo.

Baccarat Rouge 540 prikliče čvrstost in prosojnost kristala okoli njegovih treh inherentnih stebrov: mineralnega, ognjenega in stebra znanja, kot da bi se človeške roke pogovarjale z magijo narave. Kot prava alkimija čutov njegov grafični, zelo zgoščen vonjalni podpis prinaša cvetlične, jantarne in lesne note, ki jih navdihuje proces zlitja kristalov. Zračen jasmin in intenzivno sijoč žafran nosita mineralne note amberja, lesa in rahlo začinjene tone rdeče cedre. Edinstvena formula, subtilno in natančno ravnotežje, skrivnostna in izjemna kreacija, ki je danes postala ikona.

Baccarat Rouge 540 extrait de parfum, rojen iz ekskluzivnega parfumskega mojstrstva in dokazane modrosti, je za Francisa Kurkdjiana nekakšen vrhunec. Moč in sijaj treh stebrov, ki sestavljajo parfumsko vodo, sta okrepljena, ne da bi se izneverili prvotnemu navdihu. Mojstrske roke, ki so izbrale Jasmin Grandiflorum iz Egipta, ga spremenijo v absolut, ki kaže jasen element strokovnega znanja. Ognjeni steber je okrepljen s praškastimi, gurmanskimi vidiki grenkih mandljev iz Maroka, pretvorjenih v eterično olje s starodavnim postopkom. Končno se steber mineralov, zgrajen okoli amberja, zmehča v stiku z lesnim, mošusnim akordom. S povečano intenzivnostjo, ki prebudi čute, je Baccarat Rouge 540 extrait de parfum tudi sinonim za dragocenost. Njegova steklenica je okrašena s svetlo rdečo barvo z zlatimi detajli, ki spominjajo na proces spajanja kristalov.

Parfumska hiša Maison Francis Kurkdjian je nastala leta 2009 po srečanju Francisa Kurkdjiana, priznanega parfumerja s številnimi uspešnimi kreacijami, in Marca Chaye, nekdanjega sodelavca Ernst & Young. Ustanovni dvojec je uporabil svoje komplementarne talente, da bi zasnoval novo ozemlje svobodnega izražanja v sodobnih dišavah – čutnih, velikodušnih in večplastnih – kjer je parfum seveda glavni junak. Izjemen ustvarjalni talent parfumerja Francisa Kurkdjiana opredeljuje edinstveno osebnost njegove istoimenske hiše. Ta osebnost izraža tako zapeljive kot natančne kode: čistost, prefinjenost, brezčasnost in drznost na novo odkritega klasicizma. Različni vidiki izjemnega strokovnega znanja se združujejo in se opirajo drug na drugega ter zagotavljajo temelje, na katerih je bil zgrajen Maison Francis Kurkdjian, in oblikujejo njegovo edinstveno kakovost. S poudarkom na premišljeni in zanesljivi mednarodni širitvi je Maison Francis Kurkdjian trenutno prisoten v približno 40 državah.