RAZVAJAJTE SE V DRUŽBI ZLATE VILE

Ikonični butični hotel SUNROSE 7 ob vznožju Julijskih Alp, ki je kot prvi v Bohinju že leta 1890 nudil ogrevane kopalnice in drugo napredno hotelsko ponudbo, je v času zaprtja turističnih namestitev poskrbel za posebno novost. Poleg večkrat nagrajenih kulinaričnih doživetij, udobne namestitve, ki sledi načelom digitalnega detoksa, in prijaznega osebja hotel po novem nudi tudi zasebni wellness Zlata vila. Wellness sprejme do šest obiskovalcev in ponuja možnost zasebnega zakupa, namenjen pa je izključno starejšim od 18 let.

Toplina se skriva v detajlih

Domačno oblikovan wellness že na prvi pogled navdušuje s skrbno izbranimi detajli, ki so nastali pretežno v samogradnji in izhajajo iz src njihovih ustvarjalcev. Poseben ambient pričarajo ročno vdelan mozaik iz več kot 1.400 zlatih kock in stene, obdane obdane z masivnim lesom, ki mu je bilo vdahnjeno novo življenje. Narejen je namreč po načelu »nadcikliranja« iz 100 in več let starih ročno izdelanih stolov, miz ter drugega odsluženega pohištva, ki so ga predelali v stenske obloge, kar prostoru daje poseben značaj. Pri tem ne gre prezreti poklona bohinjski železarski dediščini s premišljeno uporabo odtenka črne železove rude na stenah in tleh, ki se lepo povezuje z masivnim slovenskim lesom ter zlato barvo v prostoru za počitek.

Vodja projekta Anže Čokl razloži: »Wellness je zasnovan po zgledu najnovejših potovalnih trendov, kjer se izkustvene butične namestitve tesno prepletajo z zgodbo in vrhunsko lokalno kulinariko. Glavno vodilo konceptualne zasnove pa so bili energetska učinkovitost, trajnost in kopica možnosti za uživanja v naravnih dobrinah, ki so v Bohinju in Triglavskem narodnem parku brezmejne. Izjemno ponosni smo, da je Sunrose 7 že prejel zlati mednarodni trajnostni certifikat Travelife in je kot okolju prijazna namestitev član Zelene sheme Slovenije.«

Sedem elementov visokogorske sprostitve

Wellness Zlata vila svojim gostom ponuja sedem elementov sprostitve, vsak od njih pa predstavlja en zdravilni element bohinjskega visokogorja:

  • razkošje osvežilnega ledenega slapu Grmečica za knajpanje,
  • sproščujočo masažno kopel iz žlahtnega nerjavečega jekla v odtenku Triglavskih sedmerih jezer,
  • biserno kopel z ioniziranim pokljuškim zrakom,
  • karbonizirano finsko savno, aromatizirano z domačimi bohinjskimi zelišči,
  • bohinjski dež in vroče-mrzlo masažno prho,
  • zvočno terapijo bohinjskih gozdov in
  • ognjeni krst ročno izdelanih lantern.

Od kod ime Zlata vila?

Koncept in podobo butičnega wellnessa so navdihnile zgodbe o visokogorskih vilah, ki domujejo v pobočjih in skritih kotičkih Bohinja. Pohodniki so namreč nekoč pripovedovali zgodbe o vilah z bohinjskih višav, ki so slovele po svoji izjemni in neokrnjeni lepoti, zlatih laseh ter mehki in lesketajoči se koži. Legenda pravi, da so k čudovitemu videzu vil botrovali prav minerali čiste vode Triglavskih sedmerih jezer in ostali čarobni elementi njihovega naravnega, a skritega domovanja. Navdih narave, prepleten s čarobnostjo, odseva tudi v zlatih odtenkih wellnessa, ki goste vabi v romantično sprostilno doživetje v kraljestvu vil in zlatorogov.

Več informacij o wellnessu in sami namestitvi lahko najdete na KLIK.