RAZSTAVA, KI GOVORI O MODI, ČASU TER OBOJEM SKUPAJ

Znamka Louis Vuitton obeležuje razstavo inštituta “Costume Institute” za leto 2020 z naslovom “O času: moda in trajanje”, ki je bila predstavljena v Metu v New Yorku. Letošnja razstava sicer časti 150. obletnico Metropolitanskega muzeja umetnosti z raziskovanjem modnih odsevov časa od ustanovitve tega danes ikoničnega muzeja pa vse do danes. 

Z uporabo koncepta la durée (trajanje) Henrija Bergsona raztava raziskuje, kako oblačila ustvarjajo časovna obdobja, ki povezujejo preteklost, sedanjost in prihodnost. Virginia Woolf služi kot “tihi pripovedovalec” razstave. Znamka Louis Vuitton je skozi čas z izjemnimi kosi in kolekcijami pridobila veliko število oboževalcev in stank, zato je jasno, da je bila neučakanost pred razstavo velika. Znamka Louis Vuitton je ravno zaradi tega za vse neučakance pripravila kratek video, na katerem lahko opazimo nekatere ključne elemente razstave, več pa lahko sami izveste v zgornjem video posnetku. Prvotna napoved razstave je na voljo spodaj.

Če vas zanima še več dejstev o razstavi se lahko obrnete na spletno mesto metmuseum.org, kjer si lahko preberete o vseh dejstvih in zanimivostih.