PUSTITE OPREMI, DA OPRAVI SVOJE

Hitro vprašanje: Kolikokrat med enim krogom z 18 jamicami uporabite palico za začetni udarec, 3-les ali 8-železo? Odgovor je verjetno, da največkrat, okrog 14-krat, uporabimo palico za začetni udarec, za večino drugih palic pa je številka še bistveno nižja.

Toda kolikokrat uporabljate bližalko? Zelo, zelo pogosto. Zato je tako ključnega pomena, da poskrbite, da vaše bližanje ni hkrati vaše problematično področje. Realizacija ključnih bližanj in izogibanje grozljivim trojnim poizkusom je ključnega pomena za vaš rezultat, zato je še bolj smiselno zagotoviti, da bo vaša najljubša bližalka izbrana posebej za vas.

“Vidim veliko ljudi, ki gredo in kupijo bližalko s trgovske police, ki je pogosto predolga, pretežka. Pri bližalkah opazimo tudi videz, zato mislim, da je zelo pomembno, da izberemo bližalko, ki nam je všeč, hkrati pa z njo lahko dobro merimo in udarjamo,” je dejala Tombsova, nekdanja zmagovalka LPGA Toura in dvakratna nacionalna učiteljica leta po izboru LPGA. Tina Thombs zdaj vodi svojo akademijo v golf klubu Arizona Biltmore v Phoenixu, svoje znanje pa prenaša tudi na naše bralce. “Veliko igralcev uporablja 34, 35 palčne bližalke, a dejstvo je, da večina ljudi 35-palčnih bližalk sploh ne potrebuje, zato menim, da je to področje, kjer lahko ljudje z nakupom bližalke po meri resnično izboljšajo ta del svoje igre”

Tombsova je hkrati dejala, da bo pravilna izbira bližalke pomagala amaterjem pri bližanju s katere koli dolžine, vendar so prednosti pri dolgem bližanju očitne.

“Resnično je pomembno, da žogico dobro zadanemo,” je dejala. “Če bomo pri dolgem bližanju žogico že od samega začetka udarili slabo, bomo morali pri drugem bližanju premagati večjo razdaljo. Zato je tako pomembno, da izberemo pravo bližalko, s katero lahko začutimo hitrost in energijo enakomerno razporedmo skozi udarec. Vse, kar lahko storite, da bi vaše oči videle pravo linijo poti žogice in da boste le to tudi spravili na to pravo linijo, se mi zdi pomembno.”

Bližalko lahko naročite ali prilagodite po meri pri večini prodajalcev golfske opreme, zato se obrnite na vašo priljubljeno trgovino in se pozanimajte o možnostih. Vaš handicap nam bo hvaležen.