PRVA OD DVANAJSTNIH VREDNOT ZNAMKE ALESSI

Italjanska znamka Alessi praznuje svojo 100 letnico, ob kateri predstavlja zbirko del, ki v preteklosti še nikoli niso bila izdelana, ali pa različice teh kosov niso bile nikoli predstavljene. Vsak mesec je razkrit 1 od teh 12 kosov iz zbirke pospremljen z vrednoto, ki določa identiteto in delovanje znamke.

INDUSTRIJSKA ROKODELSKA SPRETNOST

Čustveno srečanje med ljudmi in roboti ob pripovedovanju vrednosti industrijske obrti in s tem povezane zbirke Twergi. Na Italijanskem tehnološkem inštitutu (Italian Institute of Technology) Giorgio Metta sodeluje s svojim prijateljem, iCubom, najbolj naprednim humanoidom, ki je bil kdajkoli razvit in zajema partnerstvo med človekom in strojem, ki ga je Alessi gradil od leta 1921: stroji so razširitev človekove želje po ustvarjanju.

V prvem iz serije 12 ekskluzivnih intervjujev, posvečenih stoletnici znamke Alessi, sta vrednost industrijske obrti pojasnili dve izjemni osebnosti: Alberto Alessi, predsednik podjetja in Michele De Lucchi, vodilna osebnost v mednarodni arhitekturi, oblikovalka zimzelenih oblik in dobera prijateljica znamke The Dream Factory.