PROSTOR LUKSUZNEGA ODDIHA…

… Bvlgari Hotel Paris, je svoja vrata uradno odprl 2. decembra lani na aveniji George V. S tem hotelu pripada naziv najnovejšega dodatka zbirki hotelov in letovišč Bvlgari po vsem svetu.

Bvlgari je kar šest let preoblikoval 10-nadstropno poslovno pisarno v razkošen in estetsko izreden hotel, kakršen je zdaj. Struktura je presenetljivo moderna – zasnoval jo je italijanski arhitekturni studio Antonio Citterio Patricia Viel – in ima skupaj 76 nastanitev, od tega 57 apartmajev, vsakega s svojo teraso ali ložo. Na vrhu stavbe lahko najdemo Bvlgari Penthouse, luksuzno nastanitev, ki se razteza v dveh nadstropjih ter vključuje viseči vrt in 360-stopinjski pogled na Mesto luči. Jedilnica lahko sprejme do 10 oseb, penthouse pa ponuja še izstopajoče spiralno stopnišče, kjer boste našli vrt. Poleg penthousea hotel ponuja še štiri apartmaje Bvlgari in štiri apartmaje Executive Terrace, ki so drugi in tretji največji tip sob v hotelu. Hotel združuje francosko in italijansko kulturo ter obrt, s pohištvom iz Italije ter večino kamnitih in lesenih izdelkov iz Francije. Večina kopalnic krasi tudi steklena umetniška upodobitev kače Bvlgari v slogu Reneja Laliquea.

Večji apartmaji ponujajo lastno namensko jedilnico in mini bar, prikrit v obliki potovalnega kovčka. Še bolj zanimivo je, da imajo nekatere kopalnice v apartmajih svojo zasebno parno kopel ali hamam, vsi gostje apartmajev pa imajo dostop do osebnega strežaja. V spodnjih nadstropjih hotela, ki je bila prej parkirna garaža, danes najdemo Bvlgari Spa, v katerem je prostor za devet sob za tretmaje, 25-metrski bazen, savna, frizerski salon in telovadnica London’s Workshop. Na zadnjem koncu posestva je svoje mesto našla restavracija Il Ristorante – Niko Romito s 26 sedeži, ki jo vodi kuharski mojster Niko Romito s tremi Michelinovimi zvezdicami. Ima tudi zasebno jedilnico z osmimi sedeži. V restavraciji strežejo italijanske klasike in druge kulinarične presežke lokalnega izvora, kot je francoska čebulna juha.

Zraven restavracije in obrnjena proti hotelskemu vrtu se nahajata tudi Bvlgari Bar in salon. Notranja zabavna ponudba ponuja vrsto storitev, ki vas popeljejo iz hotela, če se počutite pustolovski, na primer voden ogled Rodinovega muzeja ali zasebno nakupovanje v Le Bon Marche in celo zasebno razstavo v butiku Bvlgari na Place Vendome. Apartmaji Bvlgari Hotel Paris v sobi ponujajo nadzorni sistem iPad, s katerim lahko ugasnete luči ali naročite sobno postrežbo, ponujajo pa celo meni vozil s šoferjem, od družinskega kombija do motorja.

Bvlgari Hôtel Paris, 30 Av. George V, 75008 Paris, Francija
Telefon: +33 1 81 72 10 00