PRIMER NAJVIŠJE RAVNI PONUDBE

V zalivu Čikat, kjer je morje smaragdno zeleno in omamno dišijo stari borovci, leži luksuzni Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta, ki harmonično združuje zgodovinski šarm prefinjene secesijske arhitekture s sodobnim dizajnom v edinstven prostor, ki izžareva toplino in diskretno razkošje. Obdan je s skrbno zasnovanim parkom, vsaka podrobnost, od sob do plaže, pa je bila oblikovana tako, da gostom nudi maksimalno udobje in popoln užitek.

Ta luksuzni hotel sestavljata dve sosednji vili s preloma stoletja, ki sta bili povezani z novo sodobno stavbo. Villa Augusta, zgrajena leta 1908, je bila zasnovana v slogu Art Nouveau, notranjost pa je urejena v prefinjeni minimalistični maniri. Poleg nje se bohoti vila Alhambra, ki sega v leto 1912 in je okrašena v elegantnem retro-klasičnem slogu. V nasprotju s tem ima sodobna stavba s pročeljem iz travertinskega apnenčastega mozaika in stekla, ki povezuje obe vili, veliko bolj sodobno vzdušje. Notranjost sob v vilah prepleta retro-klasični slog s prefinjenimi dekorskimi detajli, kot so lestenci iz Murana, marmornate mizne plošče in obloge, med tem ko za mehko osvetlitev poskrbijo številne namizne in talne svetilke. V najnovejšem krilu hotela so sobe bolj sodobnega videza, okrašene z brazilskim pohištvom iz palisandra, bakrenimi svetilkami, steklenimi umetninami hrvaškega umetnika Mirka Zubaka in čudaškimi okroglimi kadmi. Številne sobe imajo tudi balkone s pogledom na morje, opremljene z ležalniki in/ali vrtnim pohištvom. Vse sobe seveda ponujajo iPade s spletnim strežajem, interaktivno satelitsko televizijo, izbor vzglavnikov, garderobne omare in posebej zasnovano razsvetljavo z vnaprej programiranimi dnevnimi, nočnimi in sprostitvenimi načini.

Brezplačen brezalkoholni mini bar napolnijo vsak dan, apartmaji pa se ponašajo s kavnimi avtomati na kapsule. Pridih glamuroznosti je tudi v kopalnicah iz belega ali črnega marmorja, ki imajo tudi ločene deževne prhe in kadi, bideje, dvojne umivalnike, luksuzne toaletne potrebščine Salvatore Ferragamo in tehtnice. Ne pa niti na Cube Spa v hotelu Alhambra, katerega intimna lokacija zdravilišča, ki se nahaja v oazi lepote in miru, je zakoreninjena v brezčasnih zdravilskih tradicijah najbogatejših svetovnih kultur. Alhambra SPA je zasnovan za vzpostavitev ravnovesja in harmonije med umom in telesom z uporabo samo najkakovostnejših izdelkov in lokalno dodanih olj.

A danes se bomo boljj konkretno dotaknili kulinarične ponudbe. Kulinarika Alfreda Kellerja, ki je bila nagrajena z eno Michelinovo zvezdico in 16,5 točkami Gault&Millau ter se opira na znanje izvrstnega kuharskega mojstra Christiana Kuchlerja z dvema Michelinovima zvezdicama, prikazuje čistost vsakega izdelka, mojstrske tehnike in ustvarjalno vizijo chefa Michaela Gollenza. Restavracija Alfred Keller ponuja premišljen pristop k odlični restavracijski izkušnji, kjer so v središču najboljši hrvaški pridelki, ribe in meso. Nenehno spreminjajoč se meni zajema trajnostno pridobivanje in gibanje lokalne hrane ter ustvarja okuse v njihovem pravem bistvu z uporabo samo najbolj svežih naravnih sestavin z otoka Lošinja in njegove neposredne okolice. Kuhinja kuharja Michaela Gollenza temelji na klasičnih francoskih kuharskih tehnikah, nato pa je povzdignjena z okusi z vsega sveta.

Vinska karta zajema enako progresivno filozofijo, hkrati pa spoštuje vinarsko zgodovino Hrvaške in Balkana, ki jo prikazujejo ugledni proizvajalci in iskana vina. Seznam dosega nove višine in na mizo prinaša drugačno občutljivost in inovativne trende. Izbor se nato razširi na preostali svet po poteh starih trgovcev z vinom, ki raziskujejo vinorodne regije starega in novega sveta, vedno pa se približujejo enološkemu potovanju po manj obiskanih poteh. Seznam se ponaša s široko paleto izdelkov, namenjenih zadovoljitvi najzahtevnejših brbončic, ki iščejo novosti, ne da bi zamudili poklon tradiciji s široko zastopanostjo tako v standardnih kot večjih formatih uveljavljenih proizvajalcev iz Bordeauxa.  Zahvaljujoč vinskemu programu, ki ga skrbno kurira sommelier Filip Veselovac, je restavracija Alfred Keller osvojila naziv »Best of Award of Excellence«, označen z dvema vinskima kozarcema, po izboru Restaurant Awards 2022, ki ga podeljuje priznana ameriška revija Wine Spectator. Navdihujoča notranjost restavracije odraža prenovljeno vizijo kulinarike chefa Michaela Gollenza. Restavracija se pohvali s toplimi, nevtralnimi barvami in organskimi oblikami, okni od stropa do tal, ukrivljenimi manj formalnimi oblikami, hkrati pa gostom ponuja panoramski pogled na spodnji zaliv Čikat, uteleša bolj gostoljubno, osebno izkušnjo. A tu se užitek ne konča. Skrit v zalivu Čikat, bar Pasara svojim gostom ponuja idealno priložnost za sprostitev v razkošju, obdan z melodijami in vonji penečega se morja. Mirno vzdušje bistroja omogoča gostom, da čez dan uživajo v hitrem prigrizku in sveže stisnjenih sokovih, Pasarin dovršen meni pa je v celoti pripravljen ali dokončan ob plaži in vključuje jedi, kot so sašimi iz tune in lososa, ceviche iz lososa in marakuje ter različne osvežilne solate. Izjemna vinska karta s peninami in šampanjcem odlično dopolnjuje lahke obroke Pasare. Zakaj ne bi okusa razkošja privoščili vsem svojim čutom? Obiščite Lošinj še danes.

BOUTIQUE HOTEL ALHAMBRA & VILLA AUGUSTA • ČIKAT UL. 16, 51550, MALI LOŠINJ, HRVAŠKA • +385 51 260 700