PRI HIPERHOLOGIJI NI KOMPROMISOV!

DNK Roger Dubuis ni podoben nobenemu drugemu izdelovalcu ur. Z odločnostjo, da bo premikala meje in tradicijo popeljala v novo, bolj izrazno in sodobnejšo dobo, je hiša zasnovala in se zavezala radikalnemu in brezkompromisnemu pristopu, znanemu kot Hyper Horology™. Ta drzna oblika urarstva, ki jo vodijo izdelava, zmogljivost in inovativnost, preoblikuje prihodnost s pridihom norosti, užitka in svobode.

Na sejmu Watches & Wonders Geneva 2023 pa je Roger Dubuis naredil še en revolucionaren korak naprej in predstavil kronograf Monovortex™ Split-Seconds. Ta revolucionarna ura ne le obvladuje sile gravitacije, temveč poudarja izrazito iznajdljivost Rogerja Dubuisa, saj na novo izumlja turbillon in nihajno maso, ki sta povezana z enim od najbolj zapletenih tradicionalnih gibanj v finem urarstvu,  kronografom Split-Seconds. Ostanite z nogami na tleh. Zdaj vstopamo v nove sfere hiperhologije.

Od leta 1995 je odličnost temelj proizvodnje časomerov Roger Dubuis. Kot strokovnjak na področju skeletnih kalibrov si je Maison nenehno prizadeval za napredek svoje horološke obrti in iskanje zmogljivosti, zato je že od samega začetka prejel prestižni certifikat Poinçon de Genève. Roger Dubuis je namreč eden redkih izdelovalcev ur, ki je v samo desetih letih ustvaril “velika štiri” gibanja in od takrat vsako od njih interpretiral z lastnimi višjimi standardi savoir-faire. Vendar pa Maisonova posebna miselnost presega obvladovanje gibanj in mehanizmov. Roger Dubuis je namreč serijski inovator, ki se posveča tudi intenzivnim raziskavam in razvoju, kar je pogosto privedlo do nove opredelitve lepote in estetike, do vrhunskih inovacij in najsodobnejših tehnologij. Recimo temu strokovno znanje in izkušnje. Morda obsedenost. Nikakor pa ne običajno. Sedaj pa pojdimo naprej. S predstavitvijo novega kronografa Monovortex™ Split-Seconds Roger Dubuis ustvarja prihodnost hiperhologije. Ura, zasnovana z mislijo na iskalce adrenalina in napredne ljubitelje izjemnega, v podrobnostih, ki jemljejo dih, razkriva nekaj najboljših inovacij prihodnosti urarstva. V središču so izziv gravitacije, nenehno prizadevanje za horološko popolnost in strmenje k vrhunskosti, ter ponovna uvedba kronografa Split-Seconds, ikoničnega gibanja, ki ga Hiša dobro pozna. Gravitacija je sila, ki lahko zmoti natančnost, a tudi ustvarja energijo. S to pionirsko konceptno uro je Roger Dubuis izkoristil oba učinka. Na eni strani je na novo izumil uravnavanje gravitacije, na drugi strani pa je prevzel popoln nadzor nad njeno močjo. Po več letih raziskav in poskusov je značilni mehanizem časomerov Roger Dubuis, Tourbillon, zdaj sposoben kljubovati zapletenemu področju fizike – tourbillon je že zdaj znan kot eden največjih izzivov v urarstvu. Medtem ko številni tradicionalni Tourbillon kompenzirajo negativni učinek gravitacije na eni določeni osi, je Roger Dubuis to sposobnost razširil na vse površine.

Stožčasti Monovortex™ Tourbillon, ki je nameščen ob 9. uri, ponnuja 360-stopinjsko trajektorijo, ki varuje natančnost ure ne glede na položaj uporabnikovega zapestja. Roger Dubuis se je s svojim posebnim načinom razmišljanja odločil tudi, da v celoti izkoristi pozitivno silo, ki ji lahko ustvari gravitacija. Po letih poglobljenih raziskav in več kot 8 mesecih tehnične optimizacije se je rodila cilindrična nihajna utež Turborotor. Ta presenetljiva komponenta, ki se nahaja ob 12. uri, je postavljena navpično, tako da celotna sila gravitacije pritiska na zasnovo kot vrteči se sod. Tako je navijanje ure učinkovito, saj zajema moč gravitacije in se bolje prilagaja vsem naravnim gibom uporabnikovega zapestja. Brez dvoma je gravitacija obvladana kot še nikoli prej. Monovortex™ Split-Seconds Chronograph, ki ga poganja kaliber RD114, pa obeležuje tudi vrnitev kultnega gibanja znamke, kronografa Split-Seconds, pametno izdelanega s sistemom dvojnega stebričnega kolesa in izboljšanega z vrtljivim števcem minut, znanim kot 120° RMC. Števec, ki igrivo stilizira mehanizem, je nameščen ob 3. uri in ponuja nepričakovano obliko ter ključuje patentiran prikazovalnik s tridelno ročico, ki nosi številke 0, 1 in 2 ter se natančno vrti mimo številk od 0 do 9 na desni strani. Aktivirajte kronograf, da boste lahko opazovali, kako se RMC premika v času! Drzen, dovršen, inovativen. A to ni vse, poglejte skozi zadnjo stran ohišja, skozi katero boste lahko občudovali mehanizem – poklon živi povezanosti s tradicionalnimi pristopi k tehničnni dovršenosti. Urarsko gibanje Hyper Horology™ je bilo namreč ustvarjeno za merjenje časa vsakega trenutka, ki ga živimo v polnosti

Za konec lahko na tahimetrski lestvici občudujemo še zadnjo podrobnost, poudarjeno številko 88. To je poklon gospodu Rogerju Dubuisu, ki si je je prilastil 8 za svojo srečno številko in čigar prvi mehanizem, ki je bil ustvarjen v podjetju, je bil kronograf. Seveda je kot pika na i pomemben tudi dober videz. Očarljiva estetika te ure se poigrava s simetrijo mehanizma in ponuja 47-milimetrsko ohišje iz visokotehnoloških vlaken MCF (Mineral Composite Fibre). Ta genialni material, ki ga je ekskluzivno razvil Roger Dubuis, je 2,5-krat lažji od keramike in 13 % lažji od karbona, kar pomeni več udobja pri vsakodnevnem nošenju. Najbolj dramatično pri vsem tem je, da je ta lahek in trpežen material zdaj debitiral v rdeči barvi, ki jo je praktično nemogoče doseči in za katero so mojstri Roger Dubuis potrebovali več let.

Kot vedno pri Rogerju Dubuisu tudi tokrat ni bilo kompromisov glede lepote!