PREOBRAZBENA MOČ NARAVNIH DIAMANTOV

Cvetje cveti, listje spreminja barvo, reke zamrznejo. Gosenica se iz kokona izvali v veličastnega metulja. Neobdelani diamanti, ki so nastali pred milijardami let, se spremenijo v mojstrsko izdelane, osupljivo lepe dragulje. Metamorphosis by De Beers je kolekcija visokega nakita, posvečena preobrazbeni moči naravnih diamantov, z drznimi vzorci, ki jih je navdihnila nenehna evolucija narave. Januarja 2023 je hiša predstavila prvo poglavje s prvim kompletom Prelude. Prelude je harmonično zajel štiri letne čase in med drugim predstavil elektrizirajočo ušesno manšeto, nanizano s štirimi krizalami iz titana, ki simbolizirajo pomlad, poletje, jesen in zimo. Med pariškim tednom mode julija 2023 nam je znamka De Beers v detajlno sofisticiranem predsedniškem apartmaju verige Rosewood hotelu de Crillon predstavila drugo poglavje, v katerem se bodo iz teh kokonov dvignili štirje čudoviti metulji, vsak od njih pa bo predstavljal novo sezono.

Ta čudovita bitja so na čelu štirih kompletov, ki vključujejo 37 novih kosov, ki v kombinaciji z devetimi dragulji iz Preludija tvorijo celotno kolekcijo 46 edinstvenih modelov. Kolekcija Metamorphosis by De Beers slavi magnetično lepoto surovih materialov, hkrati pa premika meje sodobnega oblikovanja in tehničnih inovacij. Štirje kompleti Chapter Two so posvečeni menjavi letnih časov s štirimi različnimi estetikami, ki prikazujejo izjemno mojstrstvo hiše. Pomlad predstavljajo prekrivajoči se cvetni listi kraljevske proteje, ki izvira iz južne Afrike, kjer so odkriti številni diamanti De Beers. Poletni komplet so navdihnile očarljive spirale fosilov amonitov, izdelane v rumenem zlatu kot relikvije, ki se razkrivajo v pesku. Jesenski rdečkasti listi so abstrahirani v valovite krivulje emajla Grand Feu, kar je prvič, da se ta strokovna tehnika pojavi v kolekciji De Beers. Ledeno veličastje zime se v kolekciji odraža v sklenjenih draguljih, ki spominjajo na oglate delce, nastale na zamrznjenih jezerih. Edinstvena kolekcija je zagovornik gibanja in vsestranskosti. V drugem poglavju je dvajset kosov, ki se lahko preoblikujejo, medtem ko členki in nastavki en-tremblant zagotavljajo, da vsaka stvaritev ob nošenju zaživi. Sodobni večprstni prstani, ušesne manšete in avantgardna tiara kažejo na metamorfozo v srcu De Beersa, ki se je iz dobavitelja najboljših diamantov na svetu prelevil v drzno in ustvarjalno hišo visokega nakita.

De Beers je edina luksuzna hiša z neposredno povezavo z izvorom, ki ponuja neprimerljiv dostop do najlepših diamantov na na planetu, hkrati pa zagotavlja njihovo vrhunsko kakovost, sledljivost in pozitiven vpliv. V drugem poglavju Metamorfoze so predstavljeni izjemni redki diamanti iz zbirke De Beers Natural Works of Art, vključno z 2,78-karatnim Fancy Intense Pinkish Purple diamantom v obliki blazinice, 7,61-karatnim Fancy Vivid Yellow diamantom v obliki blazinice in 8,49-karatnim belim diamantom v obliki hruške. Hiša te hipnotične zaklade narave sooča z najsodobnejšimi materiali, kot je titan, in tradicionalnimi zlatarskimi tehnikami. “S Preludejem smo želeli povedati zgodbo o začetku čarobne preobrazbe. V drugem poglavju nadaljujemo to poetično odo lepoti nenehnega razvoja narave in pozdravljamo štiri čudovite metulje. Ti so ikonični znak družbe De Beers in simbol naše brezmejne ustvarjalnosti,” pravi Céline Assimon, izvršna direktorica družbe De Beers Jewellers. “Še posebej sem ponosna na drzne dizajne tega poglavja, eksperimentirali smo z drznimi volumni, grafičnimi motivi in skritimi detajli.

Naš poudarek na preoblikovanju in vsestranskosti odraža dejstvo, da je De Beers mlada hiša. Visoki nakit je utelešenje umetnosti in izdelave, vendar mora biti tudi nosljiv in zabaven.” Podjetje De Beers Jewellers je bilo ustanovljeno v Londonu, kjer ima vodilno trgovino na Old Bond Street in je prisotno na najbolj ekskluzivnih lokacijah po vsem svetu ter predstavlja vrhunec luksuznega diamantnega nakita. Na podlagi 130-letnega strokovnega znanja družbe De Beers hiša poveličuje najlepše diamante na svetu z ustvarjalnostjo in mojstrstvom izdelave v drznih, prepoznavnih modelih. De Beers si prizadeva, da bi vsi diamanti, ki jih odkrije, trajno pozitivno vplivali na ljudi in kraje, v katerih so najdeni. Pri tem se zavezuje, da bo gradil boljšo prihodnost, ki bo pravičnejša, varnejša, čistejša in bolj zdrava, v kateri bodo skupnosti uspevale, etične prakse se bodo ohranjale, naravno okolje pa bo zaščiteno. To dolgoročno zavezo imenujejo gradnja za vedno. De Beers Jewellers ima 36 trgovin po vsem svetu, prek spletne strani debeers.com pa pošilja svoje izdelke na 13 trgov. Sam se v mislih še kar pogostokrat sprehodim skozi predsedniški apartma hotela de Crillon, skozi prijetno zofo v modrem, kjer sem na rokah lahko preizkusil izgled izdelkov in hkrati uzrl nekaj izjemnih kosov, ki so jih predstavili izbranim medijskim  in poslovnim partnerjem. Ko sem sestopal iz dvigala in imel sestanek v čudovitem atriju hotela za to predstavitivijo je bilo seveda povsem jasno, da sem Marcu A. Barroisu razložil čudovito popotovanje  diamantnih metuljev in v žarečih očeh videl popolno razumevanje veličine in kvalitete te čudovite metamorfoze znamke De Beers.