PREDSTAVLJAMO: ČASOMER, KI JE IMUN NA ZOB ČASA

V samo tridesetih letih obstoja je znamenita ura »kvadrat znotraj pravokotnika«, ki si jo je leta 1991 zamislil ustvarjalni genij Henri d’Origny, postala ikona, ki simbolizira Hermèsovo urarstvo. Kot vsaka ikona, vredna tega imena, se tudi Cape Cod sčasoma razvija in spremlja trende, ne da bi kdaj zastaral.

V lanskem letu je tako pariška hiša predstavila novo uro, imenovano Cape Cod Martelée, saj urarski presežek prevzema zgodovinsko spretnost, ki izvira iz nakitnega sveta, v središču pa je njegova izpopolnjena tanka silhueta. Postopek izdelave je sestavljen iz obdelave kovine na način, da jo večkrat udarimo s kladivom in majhnim kljunastim nakovalom, da na površini materiala ustvarimo drobne alveole.

Ti majhni utori dajejo mat kovini na dotik mehak patiniran učinek, ki ujame svetlobo, rezultat pa se odlično odraža na jeklenem ohišju Cape Cod Martelée 23 × 23 mm in na časomerovi številčnici. Številčnica ure, okrašena s prelivnimi toni antracitne sive barve v sredini, ki se vije do intenzivne črne barve, je prekrita s plastjo prosojnega laka, zaradi česar je sam časomer skoraj zaslepljiv. V osrčju te umirjene časovnice se nahajata dva posrebrena kazalca, ki na preprost način prikazujeta ure in minute, vse skupaj pa poganja švicarski kvarčni mehanizem.