PRAZNOVANJE VEČNE ELEGANCE IN BREZČASNE LEPOTE

Trofeo BMW Group trdno ostaja v italijanskih rokah. Ferrari 250 GT TDF je skupni zmagovalec Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2021, dirkalniku iz leta 1956, ki je bil v lasti Američana Briana Rossa, je strokovna namreč žirija podelila nagrado “Best of Show”. Sedmič zapored je bila najpomembnejša nagrada na tradicionalnem in najekskluzivnejšem lepotnem tekmovanju za zgodovinska vozila tako podeljena avtomobilu italijanske proizvodnje. Festival je bil tudi tokrat namenjen praznovanju elegance in brezčasne lepote na štirih kolesih.

250 GT TDF je kraljeval na področju redkih zakladov, zbranih v osmih desetletjih avtomobilske zgodovine, v popoldanskem času pa je bil športni avtomobil že izbran za zmagovalca razreda E pod geslom “Big Band ’40s to awesome ’80s – Five Decades of Endurance Racing”. Zmagovalni avtomobil sicer na sebi nosi oznako “TDF” kot znak spoštovanja do Tour de France, etapne dirke za avtomobile po francoskih cestah, na kateri je leta 1956 zmagal ravno Ferrari 250 GT.

Vozilo, predstavljeno na Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2021, je bilo drugo izdelano v seriji Tour de France. Na dan registracije je avtomobil takoj tekmoval na drugi vzdržljivostni dirki, Mille Miglia v Italiji. V naslednjih letih je lahek kupe s 3.0-litrskim dvanajstvaljnim motorjem dosegel številne zmage, danes pa njegovo popolnoma obnovljeno stanje pomeni, da si lahko samo predstavljamo izzive, ki jih je ta avtomobil preživel med številnimi dirkami.

Za Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2021 je bilo nominiranih skoraj 50 izjemnih klasičnih avtomobilov iz različnih obdobij avtomobilske zgodovine. Nabor udeležencev se je gibal od redkih modelov, izdelanih v dvajsetih letih prejšnjega stoletja pa vse do spektakularno oblikovanih hiper avtomobilov iz devetdesetih let. Vsak avtomobil je na svojstven način zaznamovan s svojim brezhibnim stanjem, zgodovinskim pomenom in individualno zgodovino, ki prinaša fascinacijo in brezčasno lepoto, ki opredeljuje Concorso d’Eleganza Villa d’Este že od njenih začetkov.