PRAZNOVANJE 50. LETNICE PODJETJA FERRETTI YACHTS V BENETKAH

Tudi če niste posebej navdušeni nad navtiko, vam je pogled zagotovo že kdaj ušel na razkošne jahte, ki jih pod različnimi znamkami gradijo v podjetju Ferretti Yachts. Letošnji junij pa je bil za to podjetje prav poseben mesec, saj je na veličastnem dogodku v Benetkah proslavilo svojo 50. letnico obstoja.
Serenissima je tako odprla vrata floti enajstih čudovitih jaht in številnim osebnostim, ki so nazdravile najprestižnejšemu podjetju v mednarodni industriji jaht. Tridnevno praznovanje obletnice so zaznamovali skupina akrobatskih pilotov Frecce Tricolori v zraku, prečudovite jahte v beneških kanalih in drugi neobičajni, edinstveni dogodki. Posebna obletnica je privabila lastnike jaht z vsega sveta na praznovanje, posvečeno umetnosti, uživanju in nasploh spoznavanju italijanske kulture v osupljivem mestu na vodi. Absolutni protagonist je bila italijanska lepota v vseh njenih oblikah, od zasnove jaht do umetniških in arhitekturnih mojstrovin, zaradi katerih lahko govorimo o Benetkah kot o muzeju na prostem.
Praznovanje se je pričelo z gala večerjo v Doževi palači, kjer so si gosti lahko ogledali parado jaht kar z njenih oken. Ob mraku pa so se marsikatere oči osredotočile na akrobatski nastop skupine v zraku, tj. skupine Pattuglia Acrobatica Nazionale oz. Frecce Tricolori, ki se je s tem hkrati poklonila 100. obletnici bitke ob reki Piavi, saj je italijanska vojska junija 1918 začela obvladovati dogajanja na fronti, kjer ji je nasproti stala razpadajoča avstro-ogrska armada. Sobotno beneško dogajanje se je pričelo z odprtjem vrat Arsenala, kar je posebej za to priložnost odobrila tamkajšnja mornarica, pri čemer pa so si tokrat lahko mnogi ogledali enajst čudovitih lepotic, od 45 do 96 čevljev dolgih jaht, vključno s svetovno premiero novega plovila Ferretti Yachts 670. Na zadnji praznični večer so si povabljeni gostje razvajali svoje brbončice z okusnimi dobrotami iz hotela Cipriani, ob nastopu znanega italijanskega pevca Umberta Tozzija.
Le predstavljamo si lahko, kakšno bo praznovanje čez 50 let, če jih bomo z malo sreče morda dočakali. Zagotovo pa bomo občudovali morske lepotice, ki jih bodo še nadalje razvijali v podjetju Ferretti Yachts, lokalni predstavniki MennYachts pa nam jih z veseljem pobliže predstavili. Čestitamo, Ferretti Yachts!