PRAKTIČNO UTELEŠANJE DUHA GRANDE MAISON

Ura Reverso, ki je nastala leta 1931 kot odgovor na zahteve polo igralcev, je hitro postala kultna. Tako po svoji obliki kot po svojih funkcijah je cenjena do te mere, da praktično uteleša duh “Grande Maison”. Medtem ko leta 2021 praznujemo 90. obletnico tega modela, ki je zdržal vse preizkuse časa, se znova interpretiral, prilagodil in razvijal, Jaeger-LeCoultre predstavlja sodobno, a dragoceno različico ure iz leta 1933, nakitno različico Reverso One Cordonnet Jewelery.

Ta ura ohranja prvotno zasnovo “črne vrvice”, ki se uporablja za pritrditev ure na zapestje, hkrati pa časomeru dodaja pridih finega nakita, saj je prožna zapestnica zdaj izdelana iz rožnatega zlata in obložena z diamanti, enako tudi ušesa in ohišje. To meri 36,3 x 18 mm skupaj s krono, okrašeno z draguljem, v sebi pa nosi gibanje Jaeger-LeCoultre caliber 844. To ročno navijajoče se mehansko gibanje lahko vrti ure in minute v dve smeri ter zagotavlja rezervo moči do 38 ur.

V skladu s sistemom Duetto, ura ponuja možnost ogleda časa na dveh številčnicah z radikalno različnimi slogi. Številčnica je pokrita z več plastmi biserov, katerih sijaj poudarijo zlati odsevi arabskih številk, par kazalcev, osrednja geometrijska oblika in vogali, okrašeni z diamanti. Kar zadeva hrbet, pravokotnik iz črnega oniksa je okrašen z dragocenim soncem, katerega široki žarki služijo kot kazalci, nad katerimi lebdita dva kazalca, katerih silhueta daje občutek, da združuje meč in hruško.

Cena je na voljo na zahtevo, več informacij pa lahko najdete v trgovinah Slowatch ali na KLIK.