LUKSUZNO VOZILO, KI SE POLNI KOT TELEFON. NO, SKORAJ…

V izvirniku Back To The Future je DeLorean potreboval 1,21 gigavata moči, da je lahko potoval skozi čas. Če povemo laično, potrebuje 1,21 milijarde vatov moči, kar je dovolj za osvetlitev več kot 100 milijonov LED žarnic ali približno šestih letalonosilk Nimitz.

Zahvaljujoč sodobni tehnologiji je 1,21 gigavata kombinirane električne energije zdaj na voljo prek evropskih polnilnih omrežij Ionity in Electrify America. Medtem ko vozniki s tem polnjenjem ne bodo potovali po času, novo merilo uspešnosti zdaj omogoča, da sta dva električna velikana zdaj vzpostavila največje omrežje za hitro polnjenje z enosmernim tokom v ZDA in Evropi. S to novico je Porsche združil svoj vroče prodajani Taycan Turbo S EV in izkoristil prednosti novega omrežja.

Taycan je bil, da bi predstavil arhitekturo 800 voltne baterije in hitrost polnjenja z 270 kw, na progi postavljen poleg DeLoreana. Rezultat? V samo 22 minutah se lahko baterija napolni na kar 80%. V čast temu izjemnemu mejniku, je Porsche objavil videoposnetek na temo Nazaj v prihodnost, ki v ospredne postavlja izjemni avtomobil na električni pogon. Več pa spodaj.